Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15802 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1463 Tarif
Diyet
4445 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2673 Tarif
Hafif Yemekler
66 Tarif
İçecek
1474 Tarif
Pratik Yemek
7497 Tarif
Salata ve Meze
1567 Tarif
Sos
516 Tarif
Tatlı
10734 Tarif
Yöresel
2087 Tarif
Popüler Tarifler
Tavuklu Sandviç
Peşmelba
Anasayfa
Tarifler
Tuzlu Hamur İşi Tarifleri
Semirsek
Semirsek
19 Nisan 2024 tarihinde güncellendi.
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
20 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Bayatlamayan kavanoz kurabiyesi Tarifi
Evde Pratik Çiğ Köfte Tarifi
İrmiksiz Kesme Muhallebi Tarifi
Tahinli Kurabiye Tarifi
Mayasız 3-2-1 Poğaça Tarifi
Soğanlı Patates Kavurma Tarifi
Kuru Fasulyenin Kabuk Atmaması İçin Ne Yapılır?
Sigara Böreği Yaparken Yufkaya Ne Sürülür?
Biber Kızartırken Sıçramaması İçin Ne Yapmalı?
Buzdolabına Cam Kavanoz Koymamanız Gerekiyormuş
Basmati Pirinç Neden Kavrulmaz?
Anne Köftesinin Yumuşak Olması İçin Ne Yapmalı?
Semirsek için
Malzemeler
Hamuru için
3 su bardağı un
1 paket instant maya
1.5 su bardağı ılık su
Tuz
İç harcı için
1 su bardağı pirinç
150 gr kıyma
1 soğan
1.5 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Kızartmak için
Ayçiçek yağı
Semirsek
Nasıl Yapılır
Un, tuz ve mayayı geniş bir kapta harmanlayın. Ilık suyu ekleyip karıştırarak yoğurun.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur için su veya un ilavesi yapın. Üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın.
Soğanı yemeklik doğrayıp kıyma ile birlikte orta ateşte suyunu çekinceye kadar kavurun. Pirinçleri ekleyip 5 dakika kavurmaya devam edin.
Sıcak su ilave edin ve kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Tuz ve baharatları ekleyip soğumaya bırakın.
Hamurdan parçalar kopartıp unlanmış zeminde merdane ile küçük bir tabak büyüklüğünde açın.
Bir tarafına pirinçli harçtan yerleştirip yarım ay şeklinde kapatın ve çatalla kenarlarına bastırın. Kızgın yağda kızartın. Ilık servis yapın.
Tarif Kategorileri
Kızartma Tarifleri
Öğle Yemeği
Kahvaltılık Tarifler
Tuzlu Atıştırmalık Tarifler
Çay Saati Tarifleri
Hatay Mutfağı
Yöresel Tarifler
Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Tuzlu Hamur İşi Tarifleri
10 Dakika
1 Kişilik Krep Tarifi
Selinhdr
Tuzlu Hamur İşi Tarifleri
22 Dakika
Yoğurtlu Hamur Kızartması Tarifi
Selinhdr
Tuzlu Hamur İşi Tarifleri
30 Dakika
Akıtma Tarifi
Selinhdr
Tuzlu Hamur İşi Tarifleri
30 Dakika
Sirkeli Pişi Tarifi
Selinhdr
Tuzlu Hamur İşi Tarifleri
105 Dakika
Haşhaşlı Çörek Tarifi
Selinhdr
Tuzlu Hamur İşi Tarifleri
70 Dakika
Cizleme Tarifi
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.