ORMAN MEYVELİ KIZARMIŞ MANTI

Orman meyveli kızarmış mantı
26 Kişilik
Hazırlama 1 saat
Pişirme 1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Orman meyveli kızarmış mantı tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 3 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı su

Dolgusu için

  • 2 su bardağı karışık orman meyvesi
  • Yarım su bardağı esmer şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı damla beyaz çikolata

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Üzeri için

  • Karamel sos
  • Pudra şekeri
Orman meyveli kızarmış mantı hazırlanışı

  • Hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir karıştırma kabına alın. Pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
  • Dolgusu için karışık orman meyvelerini geniş bir tavaya alın. Esmer şeker, limon suyu ve tereyağını ilave edip meyveler yumuşayıp suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Dinlenen hamuru unlanmış tezgah üzerine alın. Bir merdane yardımıyla ince açın. Hamurdan iri kare parçalar kesin. Arasına orman meyveli harçtan koyup birkaç parça damla çikolata ilave edin ve mantı şeklinde köşelerinden birleştirerek kapatın. Orman meyveli mantıları kızgın yağda kızartın.
  • Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Üzerine karamel sos gezdirin. Pudra şekeri serperek ılık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!