ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ FIRIN YEMEKLERİ PATLICAN KEBABI

Patlıcan kebabı

Patlıcan kebabı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patlıcan kebabı tarifi için malzemeler

  • 2 adet bostan patlıcanı 
  • 1 tatlı kaşığı tuz (Patlıcanı ılık suda bekletmek için) 
  • 1 adet büyük boy soğan 
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ 
  • 300-400 g kontrfile et (Zar doğranmış)
  • 1 adet köy biberi (Zar doğranmış) 
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası 
  • 2 diş sarımsak 
  • 3 adet domates (Rendelenmiş) 
  • 1’er çay kaşığı kimyon, kuru kekik, karabiber, pul biber 
  • 4-5 dal maydanoz 
  • 4-5 dal dereotu

Patlıcan kebabı sosu için

  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 yemek kaşığı domates salçası 
  • 1 su bardağı sıcak su 
  • 1 tatlı kaşığı isot biberi 

Patlıcan kebabı üzeri için

  • 12 adet kuru kayısı

Patlıcan kebabı Nasıl Yapılır

Patlıcan kebabı oldukça lezzetli bir tarif

  • Patlıcanı kapak ve alt kısmını düz kestikten sonra alacalı soyun. Ortadan ikiye kesip iç kısımlarını bir bıçak yardımı ile boşaltın. İçini oyduğunuz patlıcanları tuz ilave edilmiş ılık suda 15 dakika bekletin. 
  • Bu arada iç harcını hazırlayın. Bunun için yemeklik doğradığınız soğanı 3 yemek kaşığı sıvı yağda tuzla birlikte yüksek ateşte, yumuşayana kadar kavurun. Etleri ekleyip 4-5 dakika kavurun. Biberi ve salçayı ilave edin. Birkaç dakika daha kavurduktan sonra ince kıyılmış sarımsakları ekleyin. Biraz daha kavurun. Rendelenmiş domatesi ve baharatları ilave edin. Yüksek ateşte, 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin. En son 1 çay bardağı sıcak su ekleyin. Birkaç taşım kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatın, ateşi iyice kısın. Suyunu çekene kadar pişirmeye bırakın. 
  • Bu arada 1 su bardağı kadar kızartma yağını derin bir tavada kızdırın. İyice kuruladığınız patlıcanları çevire çevire kızartın. Fazla yağının süzülmesi için kağıt havlu üzerine alın. 
  • Et pişince ocaktan alın, kıyılmış yeşillikleri ekleyip karıştırın. 
  • Sosu için tereyağını tencerede eritip, domates salçasını kavurun. Sıcak suyu ve isot biberini ekleyip 5 dakika kadar kaynatın.  
  • Patlıcanları ısıya dayanıklı bir küçük tepsiye yerleştirin. İçlerine etli karışımdan paylaştırın. Sosunun yarısını patlıcanların üzerine, yarısını da tepsinin içine dökün. En son patlıcanların üzerini kuru kayısı ile kapatın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, 15 dakika pişirin ve sıcak servis yapın.

Harika lezzet patlıcan kebabı tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.