Haşhaşlı Ve Cevizli Çörek

Haşhaşlı Ve Cevizli Çörek
10 Mayıs 2021
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Haşhaşlı Ve Cevizli Çörek için

Malzemeler

Hamur için

  • 4.5 su bardağı un
  • 1 kesme şeker
  • 1 çorba kaşığı kuru maya
  • 2 su bardağı ılık su

İç malzeme

  • 2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 1 su bardağı  haşhaş
  • 1 su bardağı eritilmiş ılık tereyağı

Üzeri için

  • 2 yumurta sarısı
Haşhaşlı Ve Cevizli Çörek

Nasıl Yapılır

  1. Maya ve şekeri 1 su bardağı suya ilave edip şeker eriyinceye kadar karıştırın. Unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın ve mayalı suyu ilave edin.
  2. Kalan 1 bardak suyu azar azar ekleyerek düzgün bir hamur  yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp ılık bir ortamda 30 dakika kadar dinlendirin.
  3. Mayalanan hamuru 6 eşit parçaya ayırıp merdane ile hazır yufka büyüklüğünde açın. Her birinin üzerine eritilmiş ılık tereyağından gezdirin.
  4. Üzerlerine 2 çorba kaşığı ceviz ve 1 çorba kaşığı haşhaş serpin. Yufkaları üst üste yerleştirip 7-8 santimlik şeritler şeklinde boydan boya kesin. Her birini iki ucundan tutup birbirine ters yönde çevirerek burun.
  5. Tepsiyi yağlayıp içine hamurları dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar 30-35 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif defterinize cevizli çörek tarifini eklemeyi unutmayın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo