Haşhaşlı Ve Cevizli Çörek

Kaç
Kişilik
10 kişilik
Hazırlama
Süresi
35 dakika
Pişirme
Süresi
35 dakika

Haşhaşlı Ve Cevizli Çörek Tarifi İçin malzemeler
Hamur için
- 4.5 su bardağı un
- 1 kesme şeker
- 1 çorba kaşığı kuru maya
- 2 su bardağı ılık su
İç malzeme
- 2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
- 1 su bardağı haşhaş
- 1 su bardağı eritilmiş ılık tereyağı
Üzeri için
- 2 yumurta sarısı
Haşhaşlı Ve Cevizli Çörek Nasıl Yapılır?
- Maya ve şekeri 1 su bardağı suya ilave edip şeker eriyinceye kadar karıştırın. Unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın ve mayalı suyu ilave edin.
- Kalan 1 bardak suyu azar azar ekleyerek düzgün bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp ılık bir ortamda 30 dakika kadar dinlendirin.
- Mayalanan hamuru 6 eşit parçaya ayırıp merdane ile hazır yufka büyüklüğünde açın. Her birinin üzerine eritilmiş ılık tereyağından gezdirin.
- Üzerlerine 2 çorba kaşığı ceviz ve 1 çorba kaşığı haşhaş serpin. Yufkaları üst üste yerleştirip 7-8 santimlik şeritler şeklinde boydan boya kesin. Her birini iki ucundan tutup birbirine ters yönde çevirerek burun.
- Tepsiyi yağlayıp içine hamurları dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar 30-35 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Tarif defterinize cevizli çörek tarifini eklemeyi unutmayın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR