ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ MEZE TARİFLERİ ÇERKEZ TAVUĞU

Çerkez tavuğu

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çerkez tavuğu tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr tavuk göğüs eti
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 2 diş karanfil
  • 4~5 dal maydanoz

Tarator için

  • 4 dilim bayat ekmek içi
  • 3 su bardağı ceviz içi
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı

Üzeri için

  • Pul biber
  • 3~4 tatlı kaşığı zeytinyağı

Çerkez tavuğu Nasıl Yapılır

Adım Adım Çerkez Tavuğu Yapımı:

Çerkezlere ait olan bu yemek, özellikle Kafkasya ve Gürcistan'da sık sık tüketilir. Türkiye'de ise Karadeniz Bölgesi ile özdeşleştirilmiştir. Genellikle yemeklerin yanında meze olarak sunulan bu besin, protein bakımından oldukça zengindir. İsmini Osmanlı döneminde cariyelerden almıştır. Mineral bakımından zengin olmasının yanı sıra zihinsel gelişimi de destekler. Malzemeleriniz hazırsa, çerkez tavuğu nasıl yapılır gelin birlikte görelim:

  • İlk olarak soğanı soyup dörde bölün ve havucu soyup dilimleyin.
  • Tavuk eti, soğan, havuç, karanfil ve maydanozu tencereye alıp az suyla tavuk etleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ilındıktan sonra tavuk etlerini çok ince didikleyin.
  • Ekmek içlerini ufalayın. Sarımsakları soyup ezin. Ekmek içleri, tavuk suyu, pul biber, karabiber, sarımsak ve ayçiçeği yağını robota alıp karıştırın.
  • Ceviz içlerini ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırmaya devam edin.
  • Ardından tavuk parçalarını bir kaba alıp taratoru ilave edin. Sosla tavuğu iyice karıştırın. Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağını gezdirerek dökün.
  • Üst kısmına pul biber serpin ve ince ince kıyılmış maydanozla süsleyin.
  • Çerkez tavuğunu, sebzeli bulgur pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Çerkez Tavuğunun Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kullanacağınız malzemelerin olgun ve taze olmasına özen gösterin.
  • Tavuğu haşlarken et suyu veya tavuk bulyon ile lezzetini arttırabilirsiniz.
  • Tarifteki ekmek içlerinin hafif bayat olmasına dikkat edin. Bu sayede ufalama işlemini daha kolay bir şekilde yapabilirsiniz.
  • Haşlama işleminin ardından tavukları soğuk su ile durulayın ve süzün. Böylece tavukları didikleyebilirsiniz.
  • Hazırladığınız çerkez tavuğunu kapalı kaplarda serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz.

1 Porsiyon Çerkez Tavuğu Kaç Kaloridir?

Standart malzemelerle hazırlanan çerkez tavuğunun bir porsiyonu, yaklaşık 105 kaloridir. Demir ve çinko değeri yüksek olan bu besini diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Ana yemeklerin yanında sunabileceğiniz meze tarifleri arıyorsanız, vitamin bakımından zengin olan maş fasulyesi tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.