ANASAYFA TARİFLER KARADENİZ MUTFAĞI YEMEKLERİ FASULYE TURŞUSU KAVURMASI

Fasulye Turşusu Kavurması

Fasulye Turşusu Kavurması

Karadeniz'in meşhur, oldukça sevilen lezzeti fasulye turşusu kavurması tarifi için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Karadeniz'den alternatif lezzetler için çakallı menemeni, ovmaç çorbası ve samsun mantısı tariflerine göz atabilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fasulye Turşusu Kavurması Tarifi İçin malzemeler

  • 300 gr fasulye turşusu 
  • 1 adet soğan 
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ 
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet patates

Fasulye Turşusu Kavurması Nasıl Yapılır?

  • Soğan piyazlık doğranır. Tencereye yağ alınır ve doğranmış soğan kavrulur. 
  • Patates küp küp doğranır. Soğan renk alınca patatesler eklenerek kavrulmaya devam edilir.
  • Doğranmış biber, turşu ve sarımsak eklenir. Karıştırılarak kapağı kapalı pişirilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!