Galacoş yemeği, Doğu Karadeniz bölgemizde bulunan Bayburt'a özel yöresel bir yemektir. Yoğurt, mercimek, kıyma ve tırnak pidenin mükemmel uyumu ile ağızda adeta lezzet şöleni oluşturur. Malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda.
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Mercimek, sarımsak, tuz, karabiber ve malzeme hizasında su eklenerek pişirilir.
Tırnak pideler 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı ile fırınlanır.
Süzme yoğurt daha akışkan bir kıvam alması için su eklenebilir.
Ekmeklerin üzerine mercimek koyulur, yoğurt dökülür ve kalan tereyağı kızdırılır. Yağa istenilen baharatlar koyulabilir. Üzerine dökülür. Afiyet olsun.
Teşekkür ederiz.