ANASAYFA TARİFLER KARADENİZ MUTFAĞI YEMEKLERİ GALACOŞ YEMEĞİ

Galacoş Yemeği

Galacoş Yemeği

Galacoş yemeği, Doğu Karadeniz bölgemizde bulunan Bayburt'a özel yöresel bir yemektir. Yoğurt, mercimek, kıyma ve tırnak pidenin mükemmel uyumu ile ağızda adeta lezzet şöleni oluşturur. Malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Galacoş Yemeği Tarifi İçin malzemeler

  • 285 gr yeşil mercimek
  • 300 gr dana kıyma 
  • 1 adet soğan 
  • 2 diş sarımsak 
  • 1 yemek kaşığı domates salçası 
  • 1 yemek kaşığı biber salçası 
  • 5 yemek kaşığı yağ
  • 5 kaşık tereyağı 
  • Tuz 
  • Karabiber 
  • 250 gr süzme yoğurt  
  • 4 adet tırnak pide

Galacoş Yemeği Nasıl Yapılır?

  • Yağ tencereye alınır, soğan ve kıyma kavrulur.
  • Salça eklenir kokusu çıkana kadar kavrulur. 
  • Mercimek, sarımsak, tuz, karabiber ve malzeme hizasında su eklenerek pişirilir. 
  • Tırnak pideler 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı ile fırınlanır. 
  • Süzme yoğurt daha akışkan bir kıvam alması için su eklenebilir. 
  • Ekmeklerin üzerine mercimek koyulur, yoğurt dökülür ve kalan tereyağı kızdırılır. Yağa istenilen baharatlar koyulabilir. Üzerine dökülür. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!