ANASAYFA TARİFLER KARADENİZ MUTFAĞI YEMEKLERİ ÇAKALLI MENEMEN

Çakallı Menemen

Çakallı Menemen

Samsun'un meşhur menemeni çakallı menemen, domates ve biberin uyumu ile damaklarda iz bırakıyor. Domates ve biberin ayrı ayrı közlenmesiyle de yapılabilen bu tarif, evlerde daha pratik yollar ile yapılabiliyor. Malzemeleriniz ve siz hazırsanız tarifin detayları aşağıda. 

Karadeniz'in meşhur lezzetlerinden laz böreği ve mıhlama tariflerine göz atabilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çakallı Menemen Tarifi İçin malzemeler

  • 4 adet domates 
  • 2 yumurta sarısı 
  • 1 adet yeşil biber 
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı 
  • ½ su bardağı kaşar  
  • Tuz
  • Karabiber

Çakallı Menemen Nasıl Yapılır?

  • Domates yıkanır, kabukları soyulur ve ince küp şeklinde doğranır. 
  • Biber uzunlamasına ikiye bölünür ve çekirdekleri çıkartılarak ince ince doğranır. 
  • Bakır tavaya tereyağı alınır ve ısındıktan sonra biberler eklenir.
  • Biberler yumuşadığında domatesler ilave edilir ve kaynama noktasına geldiğinde bir püre ezici ya da çatalla iyice ezilir. 
  • Ezilen domatesler suyunu çektiğinde yumurta sarısı, tuz, karabiber ve kaşarın yarısı ilave edilip hızlıca karıştırılır. 
  • Yumurta beyazları kullanılmayacaksa bir tanesi içerisine eklenebilir. 
  • Hazır hale geldiğinde kalan kaşarın yarısı üzerine ekleyerek servis edilir. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!