Kastamonu Sahan Paçası
01 Kasım 2022

Kastamonu mutfağıyla özdeşleşen sahan paçası, Karadeniz'in en meşhur yemeklerinden biridir. Ana malzemeleri yumurta ve yoğurt olan sahan paçası, bazı yörelerde kıyma, pirinç ve kelle gibi çeşitleriyle sunulur. Ortalama 15-20 dakikada sofralardaki yerini alan sahan paçasını hazırlarken, süzme yoğurt kullanmaya özen gösterin. Malzemeler hazırsa, sahan paçası tarifine geçebiliriz.

Dilerseniz, Adana mutfağıyla özdeşleşen vardabit paçası ve bol sarımsaklı yoğurtlu patates paçası tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 8 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Kastamonu Sahan Paçası için

Malzemeler

  • 4 diş sarımsak
  • 500 gr. süzme yoğurt
  • 3 adet yumurta
  • 8 gr nişasta
  • Tuz
  • 250 gr. kıyma
  • 23 gr. tereyağı
  • Toz kırmızı biber
Kastamonu Sahan Paçası

Nasıl Yapılır

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo