Kastamonu Sahan Paçası
Kastamonu mutfağıyla özdeşleşen sahan paçası, Karadeniz'in en meşhur yemeklerinden biridir. Ana malzemeleri yumurta ve yoğurt olan sahan paçası, bazı yörelerde kıyma, pirinç ve kelle gibi çeşitleriyle sunulur. Ortalama 15-20 dakikada sofralardaki yerini alan sahan paçasını hazırlarken, süzme yoğurt kullanmaya özen gösterin. Malzemeler hazırsa, sahan paçası tarifine geçebiliriz.
Dilerseniz, Adana mutfağıyla özdeşleşen vardabit paçası ve bol sarımsaklı yoğurtlu patates paçası tarifini de deneyebilirsiniz.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
8 dakika

Kastamonu Sahan Paçası Tarifi İçin malzemeler
- 4 diş sarımsak
- 500 gr. süzme yoğurt
- 3 adet yumurta
- 8 gr nişasta
- Tuz
- 250 gr. kıyma
- 23 gr. tereyağı
- Toz kırmızı biber
Kastamonu Sahan Paçası Nasıl Yapılır?
- Sarımsakları kıyın bir kapta yoğurdu, sarımsakları, yumurtaları ve nişasta ile tuzu çırparak karıştırın.
- Bir tencerede kıymayı kendi yağı ile kavurun, üzerine yoğurtlu karışımı ilave ederek, kısık ateşte 20 dk sürekli karıştırarak pişirin.
- Tereyağı ile kırmızı biberi kızdırın ve yemeğin üzerinde gezdirin. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR