ANASAYFA TARİFLER KARADENİZ MUTFAĞI YEMEKLERİ KASTAMONU SAHAN PAÇASI

Kastamonu Sahan Paçası

Sahan paçası

Kastamonu mutfağıyla özdeşleşen sahan paçası, Karadeniz'in en meşhur yemeklerinden biridir. Ana malzemeleri yumurta ve yoğurt olan sahan paçası, bazı yörelerde kıyma, pirinç ve kelle gibi çeşitleriyle sunulur. Ortalama 15-20 dakikada sofralardaki yerini alan sahan paçasını hazırlarken, süzme yoğurt kullanmaya özen gösterin. Malzemeler hazırsa, sahan paçası tarifine geçebiliriz.

Dilerseniz, Adana mutfağıyla özdeşleşen vardabit paçası ve bol sarımsaklı yoğurtlu patates paçası tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

8 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kastamonu Sahan Paçası Tarifi İçin malzemeler

  • 4 diş sarımsak
  • 500 gr. süzme yoğurt
  • 3 adet yumurta
  • 8 gr nişasta
  • Tuz
  • 250 gr. kıyma
  • 23 gr. tereyağı
  • Toz kırmızı biber

Kastamonu Sahan Paçası Nasıl Yapılır?

  • Sarımsakları kıyın bir kapta yoğurdu, sarımsakları, yumurtaları ve nişasta ile tuzu çırparak karıştırın.
  • Bir tencerede kıymayı kendi yağı ile kavurun, üzerine yoğurtlu karışımı ilave ederek, kısık ateşte 20 dk sürekli karıştırarak pişirin.
  • Tereyağı ile kırmızı biberi kızdırın ve yemeğin üzerinde gezdirin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!