ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ İFTAR YEMEKLERİ PATATESLİ BÖREK

Patatesli börek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patatesli börek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr ekmek hamuru
  • 4 patates
  • Yarım demet fesleğen
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım demet kıyılmış maydanoz
  • Yarım çay bardağı su
  • Tuz
  • karabiber
  • kırmızı toz biber

ÜZERİ İÇİN

  • Deniz tuzu

Patatesli börek Nasıl Yapılır

Soğanları doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Ispanakları doğrayıp ekleyin. Ocaktan alıp ufalanmış beyaz peynir ve baharatları ekleyip harmanlayın. Süt ve suyu kaseye alın. Mayayı ve şekeri ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Unu bir kaseye alıp ortasını havuz gibi açın. Zeytinyağı, maya, tuz, yumurta ve yoğurdu ekleyip yoğurun. Üzerini kapatarak 40 dakika mayalanmaya bırakın. Hamuru 12 parçaya ayırın. Her parçayı tatlı tabağı boyunda açın. Aralarını yağlayarak 4 parçayı üst üste yerleştirin ve 20 dakika buzdolabında bekletin. Fırın tepsisini yağlayın. İlk parçayı tepsi büyüklüğünde açarak yerleştirin. Üzerine ıspanaklı harcın yarısını yayın. İkinci parça hamuru açıp ıspanakların üzerine serin. Kalan harcı yayın. Son parça hamuru da açıp en üste yerleştirin. Yumurta sarısı sürüp çörekotu serpiştirin ve 200 dereceye ayarlı fırında pişirin.

Diğer iftar yemekleri

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.