ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ BAYRAM YEMEĞİ TARİFLERİ SARAY LOKMASI

SARAY LOKMASI

10 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Saray lokması tarifi için malzemeler
  • 3.5 su bardağı un20 gr yaş maya4 kahve fincanı ılık su3 su bardağı sıvıyağ2 kahve fincanı eritilmiş margarinŞerbet için: 3 su bardağı tozşeker3.5 su bardağı suYarım limonun suyu
Saray lokması Nasıl Yapılır

Mayayı 1 kahve fincanı ılık suda eritip 5 dakika bekletin. Unu derin bir kaba eleyip ortasını havuz gibi açın. Mayayı ekleyip üzerini unla kapatın. Üzeri çatlayıncaya kadar ılık ortamda bekletin. Kalan 3 fincan ılık suyu ekleyip karıştırın. Margarini hamura ilave edip pürüzsüz ve sıvı kıvamda bir hamur elde edinceye kadar çırpın. Üzerini örtüp ılık ortamda mayalanmaya bırakın.

Tozşeker ve suyu tencerede kaynatın. Limon suyunu ekleyip soğumaya bırakın.

Sıvıyağı tavada kızdırın. Bir miktar hamuru avucunuzla sıkın. Yumruğunuzun üzerinde oluşan parçayı yağa batırılmış kaşıkla alıp kızgın yağa atın. Malzeme bitene kadar işlemi tekrarlayarak lokmaları kızartın.

Pişen lokmaları soğuk şerbete atıp birkaç dakika bekletin. Lokmaları kevgirle çıkarıp servis tabağına alın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.