Şaşlık

Dana bonfile etinden hazırlanan şaşlık, görünümü ile şiş kebaba benzemektedir. Et, kremalı sosla marine edildikten sonra şişlere geçirilir ve ızgarada pişirilir. Etin lezzetini tamamlamak için közlenmiş biber, domates, soğan gibi sebzeler de eklenir. Özellikle Kafkasya ve Orta Asya'da sık sık tüketilir. 19. yüzyıldan beri Rus mutfağında da ilgi gören yemeklerden biridir. Malzemeler hazırsa, şaşlık yapımı için detaylara geçelim.
Kebapseverler için nefis cağ kebabı, fırın kebabı ve orman kebabı tarifini de buraya bırakıyoruz.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Şaşlık Tarifi İçin malzemeler
- 750 g dana bonfile (Yağı ve siniri alınmış)
- 600 g soğan
- 400 g domates
- 300 g köy biberi
- 200 g kırmızı acı biber
Marine etmek için
- 250 g krema
- 100 g soya sosu
- 50 g kekik
- 50 g karabiber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 50 g tuz
Şaşlık Nasıl Yapılır?
- Marinasyon için krema ve soya sosunu bir kaba alarak çırptıktan sonra kekiği ilave edin. Tuz, karabiber ve zeytinyağını ekleyin ve çırparak karıştırın.
- Dana bonfileyi ince halka şeklinde dilimledikten sonra sosa yatırın ve 1-2 gün süreyle buzdolabında dinlenmeye bırakın. (Etin en az 12 saat süreyle marine olması gereklidir.)
- Her bir soğanı beşe bölün. 1 dilim soğan, dört dilim bonfile olacak şekilde şişe dizin ve kömür ateşinde çevirerek 4,5-5 dakika süreyle pişirin.
- Bu süre içinde ızgaranın bir köşesinde biber ve domatesleri de pişirin.
- Közlenmiş biber ve domateslerle birlikte lavaş eşliğinde servis edin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR