ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ PANCAR TURŞUSU

> PANCAR TURŞUSU
Pancar turşusu
10 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pancar turşusu tarifi için malzemeler
  • 1 kg pancar (Sapları ve yapraklarıyla)
  • 4 su bardağı su
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
Pancar turşusu Nasıl Yapılır

  • Pancarları saplarından ayırın ve soyup kalın dilimler halinde doğrayın. 2 adet pancarın sapını ve yapraklarını incecik kıyın. Sarımsakları irice doğrayın.
  • Pancarları bir tencereye alın ve üzerine su ilave edip yaklaşık 7-8 dakika kısık ateşte pişirin. Ocağın altını kapatın. Tuzu, pancarların saplarını ve yapraklarını ilave edip ılınmaya bırakın. Ilınınca sarımsakları ve sirkeyi de ekleyip sterilize ettiğiniz bir kavanoza aktarın. Tüketmek için en az 3 gün bekleyin

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.