Nohut Dürümü

Nohut Dürümü
20 Ekim 2022

Gaziantep mutfağının en meşhur lezzetleri arasında yer alan nohut dürümü, atıştırmalık olarak sunulan bir yemektir. Antep sokaklarında sıklıkla rastlanılan nohut dürümü, isteğe göre etli veya etsiz bir şekilde sunabilirsiniz. Baharatlarla zenginleştiren nohut dürümü hazırlamak için hem lavaş, hem de tırnak pide kullanabilirsiniz. Listedeki malzemeleri hazırladıysanız, Türev Uludağ'ın anlatımıyla evde nohut dürümü nasıl yapılır birlikte görelim.

1 Porsiyon Nohut Dürümü Kaç Kalori?

  • Bir adet nohut dürümünün porsiyonu, yaklaşık 350 kaloridir. Besin değerleri bakımından zengin olduğu için, haftada bir kez tüketilmesi önerilir.

Antep mutfağını evinize taşımak istiyorsanız, nefis beyran çorbası ve gerçek alinazik kebabı tarifine de göz atabilirsiniz. Farklı kültürlerin yemeklerini öğrenmek için yöresel yemekler sayfamızdan yararlanabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 7 Kişi Kaydetti
Nohut Dürümü için

Malzemeler

  • 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
  • ¼ demet maydanoz
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet lavaş ya da tırnak pide
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı acı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı karabiber
Nohut Dürümü

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak nohutları haşlayın. Dilerseniz bir gece önceden odun fırınında da pişirebilirsiniz.
  2. Bir kap içerisine doğranmış soğan, maydanoz ve sumak koyun. Karışımı elinizle harmanladıktan sonra, kapya biberi de ilave edin.
  3. Tepsi içerisine lavaşı koyun ve içerisine haşladığınız nohutları ekleyin. Üzerine maydanozlu karışımı ekleyin ve baharatları dökün.
  4. Ardından lavaşın kenarlarını kıvırın ve rulo şeklinde sarın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo