ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ ANTEP USULÜ NOHUT DÜRÜM

Antep Usulü Nohut Dürüm

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Antep Usulü Nohut Dürüm Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı nohut
  • Yarım limon suyu
  • 2~3 dal maydanoz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı sumak
  • 2 lavaş ekmeği

Antep Usulü Nohut Dürüm Nasıl Yapılır?

Nohutu bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün bol su ile iyice yumuşayana kadar haşlayın. Sıcakken çatalla ezip üzerine limon suyu ve zeytinyağı gezdirin. Bir kasede piyazlık doğradığınız soğan ve ince kıydığınız maydanozu karıştırın. Tuz, karabiber ve sumakla tatlandırın. Lavaş ekmeğine ezdiğiniz nohutu yayın. Üzerine soğanlı harçtan koyup dürüm şeklinde sarın. Ilık servis yapın.

Acı seviyorsanız nohut dürümünüzü acı biber turşusu ile de servis edebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.