Kahiye Tatlısı

Mardin'e özgü kahiye tatlısı, katmer ile benzerlik gösterse de, içerik ve yapım olarak oldukça farklıdır. İncecik hamur içerisindeki peynir ve şeker eklenir. Pişirilen kahiye tatlısı şerbet ile birleşince lezzetli bir sonuç ortaya çıkar. Malzemeleriniz ve siz hazırsanız kahiye tatlısının yapım aşamaları aşağıda.
Bol şerbetli damla tatlısı ve hira tatlısı tarifine de göz atın.
Kaç
Kişilik
10 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika

Kahiye Tatlısı Tarifi İçin malzemeler
Hamuru için:
- 2 su bardağı su
- 2-3 bardak su
- 1 çimdik tuz
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
Şerbeti için:
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- ½ limon suyu
İç Harç için:
- 1 kg künefe peyniri
- 1 su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı sade yağ
Kahiye Tatlısı Nasıl Yapılır?
- Şerbet için olan malzemeler tencereye alınır ve kaynatılır.
- Hamur için olan malzemeler bir araya getirilerek yoğurulur. Hamur orta sert bir kıvamda olmalıdır, unu aşamalı olarak ekleyin, duruma göre daha fazla ya da daha az ekleyebilirsiniz.
- Hamuru 10 dakika dinlendirin ve ardından ceviz büyüklüğünde bezelere bölün.
- Hamuru açıp içerisine yağ sürün ve peynirle şekeri içerisine koyarak zarf şeklinde dört kenarından katlayın.
- Tavaya sıvıyağ alarak ısıtın ve hazırlanan hamurları kızartın. Pişenleri kenara alarak şerbetleyin ve ılıkken servis edin. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR