Kübbülmüşviyye

İçli köfte yemeye doyamayanlar için, Kilis mutfağından nefis bir tarif önerimiz var. Bulgur, kıyma, tarçın ve cevizle hazırlanan kübbülmüşviyye, koyunun iç yağı ile zenginleştirilir. Hazırlanan içli köfteler, fırında, tavada veya ızgarada pişirilir. Malzemeler hazırsa, Kilis usulü kübbülmüşviyye tarifi için detaylara geçebiliriz.
Mardin usulü ırok tarifine de göz atın.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Kübbülmüşviyye Tarifi İçin malzemeler
- 2 su bardağı ince bulgur
- 200 gr iç yağ
- 200 gr dana kıyma
- 1 adet soğan
- ½ su bardağı ceviz içi
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı nane
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
Kübbülmüşviyye Nasıl Yapılır?
- Soğanlar küçük yemeklik doğranır.
- Bulgurlar ile birlikte yoğurma tepsisine alınır.
- Baharatlar eklenir, karıştırılır. Et eklenerek kıvam alana kadar yoğurulurç
- Ayrı bir kapta iç yağ içerisine tuz, karabiber, kırmızı biber, tarçın ve nane eklenir.
- Bulgurlardan parçalar alınır ve içerisine harç eklenir. Kapatılır.
- Hazırlanan içli köfteler ızgarada pişirilir.
- İsteğe göre fırında ya da yağda da pişirilebilir. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR