ANASAYFA TARİFLER GÜNEYDOĞU ANADOLU YEMEKLERİ IKBEBET

Ikbebet

Ikbebet

Ikbebet, Mardin usulü haşlama içli köfte olarak da bilinir. Dışı irmik ve bulgur ile hazırlanan bu köfte, kıymalı harç ile doldurulur. Köfteye güzelce şekil verildikten sonra tuzlu suda haşlanır. Tadı oldukça lezzetli olan ıkbebet için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Dilerseniz, Mardin usulü ırok tarifine de göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ikbebet Tarifi İçin malzemeler

Dışı için:

  • 1 su bardağı köftelik bulgur 
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 tatlı kaşığı kişniş 
  • Soğuk su 

İç harcı için:

  • 500 gr kıyma 
  • 1 adet soğan 
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ 
  • Tuz 
  • Karabiber 
  • Yeni bahar 

Ikbebet Nasıl Yapılır?

  • İrmik ve bulguru yoğurma kabına alarak üzerine sıcak su ekleyin ve kapağını kapatarak yumuşamalarını bekleyin. 
  • Bu sırada harç yapımı için tavaya yağ ekleyin ve kıymayı ekleyerek kavurmaya başlayın. Kavrulan kıymaya soğan ilave edin ve kavurmaya devam edin. 
  • Baharatları ekleyerek kenarda soğumaya bırakın. 
  • Yumuşayan bulgurları baharatlarını ekleyerek yoğurmak için düz bir tepsiye alarak yoğurmaya başlayın, kıvam alması için arada soğuk su ekleyebilirsiniz. 
  • Macun kıvamına geldiğinde hazır demektir.  
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve ellerinizi hafif ıslatarak içerisini açın, iç kısmına harç koyarak kapatın. 
  • Tuzlu su haşlayın ve suya bir kaçlı gruplar halinde atarak haşlayın. 
  • Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun. 

Ikbebet Tarifinin Püf Noktası Nedir?

  • Eğer malzemelerinizi Mardin'den temin ediyorsanız irmik yerine şişe bulgur kullanmanızı öneririz. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!