ANASAYFA TARİFLER GÜNEYDOĞU ANADOLU YEMEKLERİ KILİÇE

Kıliçe

Kıliçe

Kıliçe, bol baharatlı, tereyağlı yumuşak ve lezzetli bir ekmektir. Mardin'e özgü bu ekmeğe 'mevlüt ekmeği' de denir. Sadece mevlütlerde değil, günlük yaşamda ve özel günlerde de yapılır. Kıliçe için malzemeleriniz ve siz hazırsanız tarifin detayları aşağıda. 

Katıklı ekmek ve sodalı ekmek tarifine de mutlaka göz atın.

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kıliçe Tarifi İçin malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 125 gr Tereyağı
  • 1. 5 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su 
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı anason veya rezene (çekilmiş)
  • 2 çay kaşığı mahlep
  • 1 çay kaşığı karanfil tozu
  • 1 çay kaşığı dolusu yenibahar
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 2 yumurta sarısı

Kıliçe Nasıl Yapılır?

  • Ilık su, ılık süt, şeker ve mayayı bir kapta çırpın. Mayanın aktifleşmesi için 5 dakika kenarda bekletin. 
  • Bir yoğurma kabına, baharatlar ve unu ekleyerek harmanlayın. 
  • Küçük bir tavada tereyağını eritin ve ılıdığında unların içine ilave edin. 
  • Sıvı karşımı da ilave ederek el yardımı ya da stant mikseri ile yoğurun. Yoğurulan hamurun üzeri kapatılarak mayalandırmaya bırakın.
  • Hamur iki katıla geldiğinde açılarak istediğiniz şekilleri verin.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve 190 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!