ANASAYFA TARİFLER YILBAŞI YEMEKLERİ HARDALLI VE BEYAZ SOSLU LEVREK FİLETO

Hardallı Ve Beyaz Soslu Levrek Fileto

Hardallı ve beyaz soslu levrek fileto

NORVEÇ

Norveç ve diğer İskandinav ülkelerinde  yılbaşı dönemi evlerde, restoranlarda, davet sofralarındaki tercihler arasında “Cod” morina balığı vardır. Genellikle tuzlanarak saklanan ve satılan morina balığı İspanya, İtalya ve Portekiz’de “Bacalao” olarak karşımıza çıkar. Tuzlu satılan morina balığı yıkanır ve tuzundan arındırılarak kullanılır. Taze morina balığı diğer beyaz etli balıklar gibi fırında, tavada, buharda pişirilebilir. Neredeyse her zaman sosla servis edilir. İskandinav ülkelerinde dereotlu veya taneli hardallı, krema ve limon bazlı soslar tercih edilir.  Türkiye’de morina balığı kullanmaya alışık olmadığımızdan bu tarifi levrek ile öneriyorum.

Kişnişli levrek ve levrek ceviche tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Hardallı Ve Beyaz Soslu Levrek Fileto Tarifi İçin malzemeler

  • 4 adet levrek fileto (2 adet levrek)
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz 
  • Karabiber

Hardallı beyaz sos için

  • 5-6 yemek kaşığı krema
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1/2 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı dereotu (Kıyılmış)
  • 1 tatlı kaşığı taneli hardal
  • Tuz, 
  • Karabiber (Taze çekilmiş)

Hardallı Ve Beyaz Soslu Levrek Fileto Nasıl Yapılır?

  • Levrek filetoları tuzlayın ve biberleyin.
  • Tavada zeytinyağını ısıtın ve levrek filetoların her iki tarafını ikişer dakika pişirin. 
  • Sos için tüm malzemeyi ufak bir tencerede çırparak ısıtın.
  • Levrek filetoları yanında haşlanmış sebze ve hardallı beyaz sos ile birlikte servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!