ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ KİŞNİŞLİ LEVREK

Kişnişli Levrek

Kişnişli levrek

Jale Balcı’dan hazırlaması çok kolay lezzeti şahane kişnişli levrek tarifi ile karşınızdayız. Levrek fileto, nane, kişniş ve zeytinyağı ile hazırlanan bu yemek, hafif ve sağlıklı beslenmek isteyenlerin favorisi olacak. Kişnişli levreği yılbaşı gibi özel günlerde ve kalabalık davet sofralarında da sunabilirsiniz.

Levrek balığı olsun da ne olursa olsun diyenler için nefis levrek külbastı ve levrek buğulama tarifini buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kişnişli Levrek Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet levrek fileto
  • 1/2 demet taze kişniş (İri doğranmış)
  • 4 dal taze nane (İri doğranmış)
  • 5 dal maydanoz (İri doğranmış)
  • 1 adet Endivyen marulu (İri doğranmış)
  • 1/2 mor soğan (İnce kıyılmış)
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber

Kişnişli Levrek Nasıl Yapılır?

  • Levrek filetoyu biraz baharat ve zeytinyağı ile tatlandırdıktan sonra ızgara izli döküm tavada, arkalı önlü kızartın.
  • Tam yeşillikleri, balığı servis edeceğiniz tabağa alarak, üzerine mor soğan ile zeytinyağı ve baharatları ekleyin.
  • Daha sonra balığı da aynı tabağa alın ve servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!