Kişnişli Levrek

Jale Balcı’dan hazırlaması çok kolay lezzeti şahane kişnişli levrek tarifi ile karşınızdayız. Levrek fileto, nane, kişniş ve zeytinyağı ile hazırlanan bu yemek, hafif ve sağlıklı beslenmek isteyenlerin favorisi olacak. Kişnişli levreği yılbaşı gibi özel günlerde ve kalabalık davet sofralarında da sunabilirsiniz.
Levrek balığı olsun da ne olursa olsun diyenler için nefis levrek külbastı ve levrek buğulama tarifini buraya bırakıyoruz.
Kaç
Kişilik
2 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Kişnişli Levrek Tarifi İçin malzemeler
- 2 adet levrek fileto
- 1/2 demet taze kişniş (İri doğranmış)
- 4 dal taze nane (İri doğranmış)
- 5 dal maydanoz (İri doğranmış)
- 1 adet Endivyen marulu (İri doğranmış)
- 1/2 mor soğan (İnce kıyılmış)
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Karabiber
Kişnişli Levrek Nasıl Yapılır?
- Levrek filetoyu biraz baharat ve zeytinyağı ile tatlandırdıktan sonra ızgara izli döküm tavada, arkalı önlü kızartın.
- Tam yeşillikleri, balığı servis edeceğiniz tabağa alarak, üzerine mor soğan ile zeytinyağı ve baharatları ekleyin.
- Daha sonra balığı da aynı tabağa alın ve servis edin. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR