Lorlu Pazı Sarması

Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
10 dakika

Lorlu Pazı Sarması Tarifi İçin malzemeler
- 1 demet pazı
- 2 soğan
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı süt
- 30 gr tereyağı
- Yarım limonun suyu
- 1 su bardağı lor peyniri
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 2 kahve fincanı zeytinyağı
- 4 dal maydanoz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı nane
- Tuz
Lorlu Pazı Sarması Nasıl Yapılır?
- Pazı yapraklarının saplarını ve ortalarındaki sert damarları kesin. Yaprakları kaynar suda 1-2 dakika bekletip çıkarın. Soğanları soyup rendeleyin. Zeytinyağı tavada ısıtıp soğanı hafif kavurun. Maydanozu kıyın.
- Bulguru çukur bir kaba alıp üzerine bir bardak kaynar tuzlu su ekleyin. Suyunu tamamen çekene kadar bekletin.
- Soğan, salça, nane, maydanoz, pul biber, nane ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Ilık karışıma lor peynirini ilave edip harmanlayın.
- Pazı yapraklarını avuç içi kadar parçalara kesin. ‹çlerine hazırladığınız dolma içini paylaştırıp rulo şeklinde sarın.
- Tencerenin tabanına kalan yaprakları yayın. Hazırladığınız sarmaları yerleştirin. Üzerini porselen tabakla kapatıp 1 bardak süt dökün. 10 dakika pişirip ılınmaya bırakın. Soğuk veya ılık servis yapın.
Hafif ve pratik bulgurlu pazı dolması tarifini de deneyebilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR