ANASAYFA TARİFLER TUZLU HAMUR İŞİ TARİFLERİ KOLAY ÇÖREK HAMURU

Kolay Çörek Hamuru

Kolay çörek hamuru

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kolay Çörek Hamuru Tarifi İçin malzemeler

  • 250 ml süt
  • 50 g tuzsuz tereyağı (Doğranmış)
  • 525 g un
  • 110 g toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket instant maya

Kolay Çörek Hamuru Nasıl Yapılır?

  • Süt ve tereyağını bir sos tenceresine koyup kısık ateşte, tereyağı eriyene ve süt ılınana kadar karıştırarak ısıtın.
  • Un, toz şeker, maya ve süt karışımını hamur kancalı bir miksere koyun. Düşük hızda 5 dakika ya da hamur toparlanana kadar (Hala biraz yapışkan olmalı) karıştırın.
  • Hamuru hafif unlanmış bir yüzeyde pürüzsüz olana kadar yoğurun.
  • Geniş ve hafif yağlanmış bir kaseye koyup üzerini nemli mutfak havlusuyla kapatın, ılık bir yerde 1.5 saat ya da hamur iki katı olana kadar bekletin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!