ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ KREM PEYNİR GLAZÜRLÜ VE KURU ÜZÜMLÜ KIVRIMLAR

Krem peynir glazürlü ve kuru üzümlü kıvrımlar

Krem peynir glazürlü ve kuru üzümlü kıvrımlar

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Krem peynir glazürlü ve kuru üzümlü kıvrımlar tarifi için malzemeler

  • 1 adet çörek hamuru
  • 335 g kuru üzüm
  • 80 ml portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı portakal suyu
  • 110 g toz şeker
  • 100 g yumuşak, tuzsuz tereyağı
  • 1 adet yumurta sarısı (Çırpılmış)

Krem peyniri glazürü için

  • 125 g krem peyniri 
  • 80 g pudra şekeri
  • 2 tatlı kaşığı süt

Krem peynir glazürlü ve kuru üzümlü kıvrımlar Nasıl Yapılır

Krem peynir glazürlü ve kuru üzümlü kıvrımlar hazırlayıp sevdiklerinizi şımartın.

  • Bir ölçü çörek hamuru hazırlayıp mayalanmaya bırakın. Hamur beklerken kuru üzümleri, portakal suyunu ve toz şekerin yarısını bir sos tenceresine alın. Orta ateşte 6-8 dakika suyu çekilene ve şeker çözülene kadar karıştırarak pişirin. Oda sıcaklığına gelmesini bekledikten sonra 1/4’ünü daha sonra karamelize etmek için ayırıp kenara alın. Tereyağını, kalan toz şekeri ve 1 yemek kaşığı portakal suyunu bir kasede karıştırıp kenara alın. 
  • Hamuru unlu bir yüzeyde, 60 cm x 28 cm’lik bir dikdörtgen olacak şekilde açın. Kenarlarını keserek düzeltin. Tereyağı karışımını sürün ve üzerine kalan kuru üzüm karışımını eşit bir katman olacak şekilde ekleyin. Hamuru keserek 3 cm x 60 cm’lik 8 eşit parçaya bölün. Şeritleri sıkıca yuvarlayarak kıvrımlar haline getirin. Pişirme kağıdı serilmiş 2 büyük fırın tepsisine, aralarında pişerken yayılmaları için boşluklar bırakarak yerleştirin. Streç filmle kaplayıp, oda ısısında 30 dakika kabarmaları için bırakın. Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.
  • Kalan kuru üzüm karışımını pişirme kağıtlı küçük bir fırın tepsisine yayın. 8 dakika karamelize olana ve hafif gevrekleşene kadar pişirin. Soğuması için bekletin. Yaptığınız kıvrımlara fırça ile çırpılmış yumurtayı sürüp, fırında 
  • 20-25 dakika, hafif kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp tel ızgara üzerine alarak soğumasını bekleyin.
  • Krem peynirli glazürü yapmak için krem peynirini, pudra şekerini ve sütü bir kasede pürüzsüz olana kadar çırpın. Çöreklerin üzerine sürün ve karamelize ettiğiniz kuru üzümleri serpiştirerek servis yapın.

Zencefilli karanfilli kuşburnu çayı ile keyifli anlar yaşayın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.