ANASAYFA TARİFLER TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ SUSAMLI VE HURMALI ÇÖREKLER

Susamlı Ve Hurmalı Çörekler

Susamlı ve hurmalı çörekler

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Susamlı Ve Hurmalı Çörekler Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet çörek hamuru 
  • 1 adet yumurta sarısı (Çırpılmış)
  • 175 g bal
  • 60 ml portakal suyu

Susamlı ve hurmalı çörekler dolgusu için

  • 100 g tuzsuz tereyağı (Doğranmış)
  • 16 adet taze hurma (Çekirdeksiz)
  • 2 yemek kaşığı su
  • 2 tatlı kaşığı susam 
  • 1 tatlı kaşığı ince rendelenmiş portakal kabuğu

Susamlı Ve Hurmalı Çörekler Nasıl Yapılır?

Lezzetiyle bağımlılık yapan nefis susamlı ve hurmalı çörekler

  • Bir ölçü çörek hamurunu hazırlayıp mayalanmaya bırakın. Hamur beklerken dolgusunu hazırlayın. Tereyağını yüksek ateşteki bir sos tenceresinde 3-4 dakika, rengi kahverengiye dönüp köpürene kadar pişirin ve orta boylu bir kaseye aktarın. Hurmaları, suyu, susamları ve portakal kabuğunu da ekleyip, bir el blender’ıyla pürüzsüz olana kadar çekin.
  • Hamuru unlanmış bir yüzeyde 55 cm x 30 cm’lik bir dikdörtgen şeklinde açın. Üzerine dolguyu sürün ve uzun kenardan başlayıp yuvarlayarak rulo yapın. Uçlarını düzeltmek için kesip 6 eşit parçaya bölün. Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın kabına yerleştirin. Streç filmle kaplayın ve ılık bir yerde, 30 dakika kabarana kadar bekletin.
  • Çöreklerin üzerlerine fırça yardımıyla çırpılmış yumurtayı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika, kızarana kadar pişirin. Fırın kabından çıkarmadan önce 10 dakika soğuması için bekletin.
  • Bal ve portakal suyunu yüksek ateşteki bir sos tenceresine aktarın. Yüksek ateşte 5-6 dakika şurup kıvamına gelene kadar pişirin ve çöreklerin üzerine dökerek servis yapın.

Çikolatalı biscotti tarifi ile çay keyfiniz her daim yerinde.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!