Kahve Glazürlü Fındık Düğümleri

Kaç
Kişilik
14 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika

Kahve Glazürlü Fındık Düğümleri Tarifi İçin malzemeler
- 1 adet çörek hamuru
- 100 g tuzsuz tereyağı (Doğranmış ve yumuşamış)
- 175 g esmer şeker
- 50 g ince çekilmiş fındık içi
- 1 adet yumurta sarısı
Kahve glazürü için
- 60 ml sert espresso kahve
- 60 ml su
- 110 g toz şeker
Kahve Glazürlü Fındık Düğümleri Nasıl Yapılır?
Kahve glazürlü fındık düğümleri harika lezzetiyle çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak.
- Bir ölçü çörek hamuru hazırlayıp mayalanmaya bırakın. Hamur beklerken tereyağı, şeker ve öğütülmüş fındığı bir kaseye koyup karıştırın.
- 2 Kahve glazürü için küçük bir sos tenceresine kahve, su ve toz şekeri koyun. Yüksek ateşte kaynama noktasına getirin ve 3-4 dakika ya da şurup kıvamına gelene kadar pişirip kenara alın.
- Hamuru hafif unlanmış bir yüzeyde, 45 cm x 30 cm’lik bir dikdörtgen şeklinde açın. Üzerine tereyağı karışımını sürün. Uzun bir kenardan tutarak hamuru katlayın, kenarlarını düzeltin. Hamurdan 14 cm x 3 cm genişliğinde şeritler kesin. Kestiğiniz şeritleri düğüm olacak şekilde bağlayın ve uçlarını altına sokun. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Üzerini temiz bir örtü ile örterek, oda ısısında kabarana kadar bekletin.
- Düğümlerin üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri altın rengi olana kadar pişirin. Üzerlerine kahve glazürünü gezdirip servis yapın.
İçi dolgulu fındıklı Cannoli tarifi

Dergide bu ay neler var?