ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ KAHVE GLAZÜRLÜ FINDIK DÜĞÜMLERİ

Kahve glazürlü fındık düğümleri

Kahve glazürlü fındık düğümleri

Kaç
Kişilik

14 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kahve glazürlü fındık düğümleri tarifi için malzemeler

  • 1 adet çörek hamuru 
  • 100 g tuzsuz tereyağı (Doğranmış ve yumuşamış)
  • 175 g esmer şeker
  • 50 g ince çekilmiş fındık içi
  • 1 adet yumurta sarısı

Kahve glazürü için

  • 60 ml sert espresso kahve
  • 60 ml su
  • 110 g toz şeker

Kahve glazürlü fındık düğümleri Nasıl Yapılır

Kahve glazürlü fındık düğümleri harika lezzetiyle çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak.

  • Bir ölçü çörek hamuru hazırlayıp mayalanmaya bırakın. Hamur beklerken tereyağı, şeker ve öğütülmüş fındığı bir kaseye koyup karıştırın.
  • 2 Kahve glazürü için küçük bir sos tenceresine kahve, su ve toz şekeri koyun. Yüksek ateşte kaynama noktasına getirin ve 3-4 dakika ya da şurup kıvamına gelene kadar pişirip kenara alın. 
  • Hamuru hafif unlanmış bir yüzeyde, 45 cm x 30 cm’lik bir dikdörtgen şeklinde açın. Üzerine tereyağı karışımını sürün. Uzun bir kenardan tutarak hamuru katlayın, kenarlarını düzeltin. Hamurdan 14 cm x 3 cm genişliğinde şeritler kesin. Kestiğiniz şeritleri düğüm olacak şekilde bağlayın ve uçlarını altına sokun. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Üzerini temiz bir örtü ile örterek, oda ısısında kabarana kadar bekletin. 
  • Düğümlerin üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri altın rengi olana kadar pişirin. Üzerlerine kahve glazürünü gezdirip servis yapın.

İçi dolgulu fındıklı Cannoli tarifi

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.