Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
14776 Tarif
Çocuk
377 Tarif
Çorba
1360 Tarif
Diyet
4429 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2456 Tarif
Hafif Yemekler
60 Tarif
İçecek
1436 Tarif
Pratik Yemek
6229 Tarif
Salata ve Meze
1408 Tarif
Sos
488 Tarif
Tatlı
9561 Tarif
Yöresel
2027 Tarif
Popüler Tarifler
Ton Balıklı Balık Sandviç
Maraş Çöreği
Anasayfa
Tarifler
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
Akçaağaç Glazürlü Cevizli Çörek
Akçaağaç Glazürlü Cevizli Çörek
12 Nisan 2025
Çay saatleriniz için kolayca hazırlayacağınız nefis akçaağaç glazürlü cevizli çörek tarifi
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
45 dakika
Kaç Kişilik:
8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Kadife Tatlısı Tarifi
Kabak Graten Tarifi
Mamaliga Tarifi
Tarak Tatlısı Tarifi
Yumurtasız Krep Tarifi
İki Yumurtalı Kek Tarifi
Yazın Yenebilecek 10 Pratik Soğuk Tatlı
Bebek Bisküvisiyle Yapabileceğiniz 10 Kolay Tarif
Tekrar Isıtıldığında Lezzeti İki Katına Çıkan 10 Yemek
Trileçe Yapmanın Püf Noktaları
Tahinli Kurabiye Yapmanın 8 Püf Noktası
Avokadoyu 10 Dakikada Olgunlaştıran Mutfak Hilesi
Akçaağaç Glazürlü Cevizli Çörek için
Malzemeler
1 adet çörek hamuru
120 g iri kıyılmış ceviz içi
90 g esmer toz şeker
1/2 tatlı kaşığı yenibahar
50 g tuzsuz tereyağı (Eritilmiş)
1 adet yumurta sarısı (Çırpılmış)
2 yemek kaşığı akçaağaç şurubu
Akçaağaç Glazürlü Cevizli Çörek
Nasıl Yapılır
Bir ölçü
çörek hamuru
hazırlayıp mayalanmaya bırakın. Hamuru beklerken pikan cevizini, esmer toz şekeri ve yenibaharı küçük bir kasede karıştırıp kenara alın.
Hamuru unlu bir yüzeyde, 55 cm x 30 cm’lik bir dikdörtgen olacak şekilde açın. Fırça ile tereyağını sürün ve pikan cevizi karışımını serpiştirin.
Hamuru 5 cm x 55 cm’lik 6 eşit şeride bölün. Bir şeridi sıkıca yuvarlayıp, başka bir şeridin ucunun üstüne koyup tekrar yuvarlayın.
Büyük bir sarmal oluşturana kadar aynı işlemi tekrar edin. Pişirme kağıdı serdiğiniz 20 cm’lik bir kelepçeli fırın kabına yerleştirin.
Streç filmle kaplayıp 30 dakika kabarması için bekletin.
Çöreğe fırça ile yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 160 derece fırında, 40-45 dakika, rengi altına dönük kahve rengi olana kadar iyice pişirin.
Fırın kabından çıkarmadan önce 10 dakika soğuması için bekletin. Üzerine fırça ile akçaağaç şurubu sürüp servis yapın.
Tarif Kategorileri
Çörek Tarifleri
Öğle Yemeği
Kuruyemişli Tarifler
Yorumlar
Benzer Tarifler
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
85 Dakika
Sochniki Tarifi
Selinhdr
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
25 Dakika
Pankek Spagetti
Selinhdr
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
25 Dakika
Racuchy
Selinhdr
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
105 Dakika
Chimney Cake Tarifi
Selinhdr
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
22 Dakika
Air Fryer’Da Pankek
Selinhdr
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
65 Dakika
Cruffin
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.