Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13476 Tarif
Çocuk
363 Tarif
Çorba
1174 Tarif
Diyet
4369 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2148 Tarif
Hafif Yemekler
52 Tarif
İçecek
1379 Tarif
Pratik Yemek
4667 Tarif
Salata ve Meze
1167 Tarif
Sos
452 Tarif
Tatlı
8263 Tarif
Yöresel
1939 Tarif
Popüler Tarifler
Edirne Tava Ciğeri
Fırında Tarçınlı Elma Tatlısı
Anasayfa
Tarifler
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
Akçaağaç Glazürlü Cevizli Çörek
Akçaağaç Glazürlü Cevizli Çörek
24 Ağustos 2022
Çay saatleriniz için kolayca hazırlayacağınız nefis akçaağaç glazürlü cevizli çörek tarifi
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
45 dakika
Kaç Kişilik:
8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Krem Şantili Kurabiye
Haşhaşlı Poğaça
Elmas Kurabiye
Yumurtasız kurabiye
Limonlu Çatlak Kurabiye
Patates Oturtma
Dünyada En Çok Çikolata Tüketen 10 Ülke
Bal Hakkında Doğru Bilinen 5 Yanlış
Makarna Sosları: Farklı ve Kolay 16 Nefis Makarna Sosu Tarifleri
Conrad İstanbul Bosphorus'a Yeni Executive Chef
Safran Nedir, Faydaları Nelerdir?
Çilek Reçeli Yapmak İçin Bilmeniz Gereken 5 Püf Noktası
Akçaağaç Glazürlü Cevizli Çörek için
Malzemeler
1 adet çörek hamuru
120 g iri kıyılmış ceviz içi
90 g esmer toz şeker
1/2 tatlı kaşığı yenibahar
50 g tuzsuz tereyağı (Eritilmiş)
1 adet yumurta sarısı (Çırpılmış)
2 yemek kaşığı akçaağaç şurubu
Akçaağaç Glazürlü Cevizli Çörek
Nasıl Yapılır
Bir ölçü
çörek hamuru
hazırlayıp mayalanmaya bırakın. Hamuru beklerken pikan cevizini, esmer toz şekeri ve yenibaharı küçük bir kasede karıştırıp kenara alın.
Hamuru unlu bir yüzeyde, 55 cm x 30 cm’lik bir dikdörtgen olacak şekilde açın. Fırça ile tereyağını sürün ve pikan cevizi karışımını serpiştirin.
Hamuru 5 cm x 55 cm’lik 6 eşit şeride bölün. Bir şeridi sıkıca yuvarlayıp, başka bir şeridin ucunun üstüne koyup tekrar yuvarlayın.
Büyük bir sarmal oluşturana kadar aynı işlemi tekrar edin. Pişirme kağıdı serdiğiniz 20 cm’lik bir kelepçeli fırın kabına yerleştirin.
Streç filmle kaplayıp 30 dakika kabarması için bekletin.
Çöreğe fırça ile yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 160 derece fırında, 40-45 dakika, rengi altına dönük kahve rengi olana kadar iyice pişirin.
Fırın kabından çıkarmadan önce 10 dakika soğuması için bekletin. Üzerine fırça ile akçaağaç şurubu sürüp servis yapın.
Tarif Kategorileri
Çörek Tarifleri
Öğle Yemeği
Kuruyemişli Tarifler
Yorumlar
Benzer Tarifler
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
170 Dakika
Buzluk Kurabiyesi
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
40 Dakika
3 Kaşık Tatlısı
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
20 Dakika
Bal Kabaklı Pankek
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
45 Dakika
Makroudh
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
35 Dakika
Bisküvili, Hurmalı Tatlı
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
48 Dakika
Cevizli, Kızılcık Soslu Kruvasan
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Teşekkür ederiz.