En İyi Üyeler
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13817 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1211 Tarif
Diyet
4398 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2242 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1405 Tarif
Pratik Yemek
4876 Tarif
Salata ve Meze
1225 Tarif
Sos
464 Tarif
Tatlı
8480 Tarif
Yöresel
1958 Tarif
Popüler Tarifler
Hamsi Buğulama
Sulu Köfte
Anasayfa
Tarifler
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
Akçaağaç Glazürlü Cevizli Çörek
Akçaağaç Glazürlü Cevizli Çörek
24 Ağustos 2022
Çay saatleriniz için kolayca hazırlayacağınız nefis akçaağaç glazürlü cevizli çörek tarifi
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
45 dakika
Kaç Kişilik:
8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Kıymalı patlıcan yemeği
Fırında Karışık Sebze
Poutine
Etli bamya yemeği
İmam bayıldı
Fırında barbunya
Ekim Ayı Sebze ve Meyveleri Nelerdir?
Bugün Ne Pişirsem, Ne Yemek Yapsam Diyenler İçin 65 Nefis Tarif
Kuşadası'nda Ne Yenir, Nerede Yenir: En İyi 12 Lezzet Durağı
Izgara Tavuk Yapmanın 6 Püf Noktası
Makarna Sosları: Farklı ve Kolay 21 Nefis Makarna Sosu Tarifleri
Diyete Uygun Hafif Kahvaltı Tarifleri: 21 Sağlıklı Tarif
Akçaağaç Glazürlü Cevizli Çörek için
Malzemeler
1 adet çörek hamuru
120 g iri kıyılmış ceviz içi
90 g esmer toz şeker
1/2 tatlı kaşığı yenibahar
50 g tuzsuz tereyağı (Eritilmiş)
1 adet yumurta sarısı (Çırpılmış)
2 yemek kaşığı akçaağaç şurubu
Akçaağaç Glazürlü Cevizli Çörek
Nasıl Yapılır
Bir ölçü
çörek hamuru
hazırlayıp mayalanmaya bırakın. Hamuru beklerken pikan cevizini, esmer toz şekeri ve yenibaharı küçük bir kasede karıştırıp kenara alın.
Hamuru unlu bir yüzeyde, 55 cm x 30 cm’lik bir dikdörtgen olacak şekilde açın. Fırça ile tereyağını sürün ve pikan cevizi karışımını serpiştirin.
Hamuru 5 cm x 55 cm’lik 6 eşit şeride bölün. Bir şeridi sıkıca yuvarlayıp, başka bir şeridin ucunun üstüne koyup tekrar yuvarlayın.
Büyük bir sarmal oluşturana kadar aynı işlemi tekrar edin. Pişirme kağıdı serdiğiniz 20 cm’lik bir kelepçeli fırın kabına yerleştirin.
Streç filmle kaplayıp 30 dakika kabarması için bekletin.
Çöreğe fırça ile yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 160 derece fırında, 40-45 dakika, rengi altına dönük kahve rengi olana kadar iyice pişirin.
Fırın kabından çıkarmadan önce 10 dakika soğuması için bekletin. Üzerine fırça ile akçaağaç şurubu sürüp servis yapın.
Tarif Kategorileri
Çörek Tarifleri
Öğle Yemeği
Kuruyemişli Tarifler
Yorumlar
Benzer Tarifler
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
105 Dakika
Glutensiz Baklava
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
90 Dakika
Midye Baklava
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
90 Dakika
Nadir Dolama
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
95 Dakika
Çikolatalı Baklava
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
190 Dakika
Sfogliatella
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
27 Dakika
Buzluk Kurabiyesi
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.