Yumuşacık dokusu ve çıtır kenarlarıyla her öğüne uyum sağlayan bu geleneksel lezzet, pratik hazırlanışı sayesinde mutfakta hızlı çözümler arayanların favorisi oluyor. Sade haliyle olduğu kadar yoğurtlu soslarla da mükemmel bir uyum yakalayan yoğurtlu hamur kızartması tarifi, basit malzemeleri nefis bir atıştırmalığa dönüştürüyor. Hem kahvaltı sofralarına hem çay saatlerine rahatlıkla uyarlanabilen yoğurtlu hamur kızartması tarifi, ev yapımı tatların sıcaklığını arayanlar için ilham verici ve doyurucu bir seçenek sunuyor. Peki; yoğurtlu hamur kızartması nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...
Sirkeli Pişi tarifine göz atabilirsiniz.
Bir porsiyon yoğurtlu hamur kızartması 300 kaloridir.
Yoğurt yerine:
Yumurta yerine:
Kabartma tozu yerine:
Tuz yerine:
Un yerine veya un karışımı olarak:
Kızartma yağı olarak:
Teşekkür ederiz.