ANASAYFA TARİFLER MİLFÖYLÜ TARİFLER ZEYTİN BÖREĞİ

Zeytin Böreği

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi haline gelen zeytin, hamur işi tariflerde de kullanılır. Çay saatlerinde ikram edebileceğiniz zeytin böreği nasıl yapılır, gelin birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Zeytin Böreği Tarifi İçin malzemeler

  • 3 yufka
  • 250 gr çekirdeksiz salamura zeytin
  • Yarım kilo az yağlı kıyma
  • 1 soğan
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Yarım demet maydanoz
  • 100 gr antep fıstığı
  • 100 gr ceviz içi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Zeytin Böreği Nasıl Yapılır?

  • Zeytinleri ince ince doğrayın. Soğanı soyup rendeleyin. Maydanozu kıyın. Antep fıstığı ve cevizi ezin. Zeytinyağını küçük bir tencerede ısıtın.
  • Soğan ve kıymayı zeytinyağında kavurun. Doğranmış zeytinleri ekleyip harmanlayın. Ocaktan alıp maydanoz, tuz, karabiber, kırmızı pul biber, antep fıstığı ve cevizi ekleyin.
  • Yufkayı tezgaha yayıp üçgen parçalara bölün. Her parçanın içine harcı bölüştürün ve sigara böreği gibi sarın.
  • Yağladığınız fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.

Dilerseniz, zeytinli poğaça tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!