ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ GLÜTENSİZ, YULAFLI, ÇİKOLATA PARÇACIKLI KURABİYELER

Glütensiz, yulaflı, çikolata parçacıklı kurabiyeler

Glütensiz, yulaflı, çikolata parçacıklı kurabiyeler

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Glütensiz, yulaflı, çikolata parçacıklı kurabiyeler tarifi için malzemeler

  • 110 g yumuşak tereyağı
  • 2/3 su bardağı Hindistan cevizi şekeri (Ya da normal şeker)
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • 1.5 su bardağı yulaf unu
  • 1 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı doğranmış çikolata

Glütensiz, yulaflı, çikolata parçacıklı kurabiyeler Nasıl Yapılır

@maya.kitchen
14.3 bin takipçi
Özlem Arıkan

  • Tereyağı ve şekeri yüksek hızlı mikserde krem haline gelene kadar çırpın. Yumurta ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Karıştırdığınız kuru malzemeleri ilave edip tahta kaşıkla unlar kaybolana kadar geniş hareketlerle karıştırın. Çikolatayı da ekleyip karıştırın ve tepsiye büyükçe bir kaşık (Varsa dondurma kaşığı) ile geniş aralıklı olarak yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 12-13 dakika pişirin. Fırından alıp tel ızgara üzerinde soğutun.

Glütensiz kek tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.