Glütensiz, Yulaflı, Çikolata Parçacıklı Kurabiyeler

Kaç
Kişilik
10 kişilik
Hazırlama
Süresi
40 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika

Glütensiz, Yulaflı, Çikolata Parçacıklı Kurabiyeler Tarifi İçin malzemeler
- 110 g yumuşak tereyağı
- 2/3 su bardağı Hindistan cevizi şekeri (Ya da normal şeker)
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
- 1.5 su bardağı yulaf unu
- 1 su bardağı yulaf ezmesi
- 1/2 çay kaşığı karbonat
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 su bardağı doğranmış çikolata
Glütensiz, Yulaflı, Çikolata Parçacıklı Kurabiyeler Nasıl Yapılır?
@maya.kitchen
14.3 bin takipçi
Özlem Arıkan
- Tereyağı ve şekeri yüksek hızlı mikserde krem haline gelene kadar çırpın. Yumurta ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin.
- Karıştırdığınız kuru malzemeleri ilave edip tahta kaşıkla unlar kaybolana kadar geniş hareketlerle karıştırın. Çikolatayı da ekleyip karıştırın ve tepsiye büyükçe bir kaşık (Varsa dondurma kaşığı) ile geniş aralıklı olarak yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 12-13 dakika pişirin. Fırından alıp tel ızgara üzerinde soğutun.
Glütensiz kek tarifi için tıklayın

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR