ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ GLÜTENSİZ KEK

Glütensiz Kek

Glütensiz kek

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Glütensiz Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 bardak toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 bardak yoğurt
  • 3 bardak glütensiz pirinç unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 1 su bardağı kuru üzüm

Glütensiz Kek Nasıl Yapılır?

  •  Yumurta, şeker ve vanilyayı geniş bir kasede iyice çırpın. Zeytinyağı, yoğurt, pirinç unu ve kabartma tozunu da ekleyip iyice çırpın. Tarçın ve üzümü ekleyip karıştırın.
  • Harcı yağladığınız bir kek kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Ilındıktan sonra kalıbından çıkarıp servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!