Şam Böreği

Şam Böreği
19 Eylül 2023

Batman yöresine ait olan şam böreği, coğrafi işaret almayı başarmış bir tariftir. İçinde kıyma ve baharatlar kullanılır. Peki, börek tarifleri arasında çok sevilen nefis şam böreği nasıl yapılır? Malzemeleri hazır ettiyseniz, adım adım şam böreği tarifi için yazımızı okumaya devam edin.

Okuyucularımız tarafından büyük bir ilgi gören tepsi böreği ve pratik tava böreği tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Şam Böreği için

Malzemeler

Hamur için:

  • 1 kg un
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 10 gram tuz
  • 250 ml ılık su

İç malzeme için:

  • 1 kg az yağlı kıyma
  • 1 demet maydanoz
  • 5-6 adet orta boy soğan
  • Bir tutam yenibahar
  • Bir tutan karabiber
  • Bir tutam pul biber
  • Bir tutam tuz
  • 1,5 su bardağı ayçiçek yağı
Şam Böreği

Nasıl Yapılır

  1. Un ve yumurtayı bir kabın içerisine alarak karıştırın ve yoğurun.
  2. Üzerine sıvı yağ, yoğurt, ılık su ve tuzu ekleyip yoğurmaya devam edin.
  3. Hamur kıvamına gelince 30 dakika oda sıcaklığında dinlendirin.
  4. Bu esnada maydanoz ve soğanı ince ince kıyın. Ardından tencereye yağ ve soğanları ekleyerek kavurun.
  5. Üzerine az yağlı kıymayı koyarak karıştırın. Daha sonra maydanoz ve baharatları ekleyerek özdeşleşene kadar kavurun.
  6. Dinlenen hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Ayırdığınız parçaları 10 cm çapında olacak şekilde merdane ile açın.
  7. Açılan hamurun ortasına kıymalı harçtan koyun ve yarım ay şeklinde kapatın.
  8. Sıvıyağı tavaya alın ve kızdırın. Börekleri teker teker önlü arkalı olacak şekilde kızartın.
  9. İki tarafı da altın sarısı rengini alınca kağıt havlu serili bir tabakta bekletin. Bu sayede fazla yağı süzülecektir. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo