KABAKLI VOLOVAN

Kabaklı volovan
4 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kabaklı volovan tarifi için malzemeler
  • 8 milföy hamuru
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 kabak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • 2 yemek kaşığı krema
  • Yarım su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
  • 1 yumurta sarısı
Kabaklı volovan hazırlanışı

  • Milföy hamurlarını mutfak tezgahına alın ve yuvarlak bir kurabiye kalıbıyla parçalar kesin. Yuvarlak hamurlardan 4 tanesini yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Diğer 4 yuvarlak hamurdan daha küçük bir kurabiye kalıbıyla yine yuvarlak parçalar keserek halka elde edin.
  • Halka şeklindeki hamurları tepsideki büyük yuvarlak hamurların üzerine yerleştirin. Milföy hamurlarının üzerlerini çok kabarmaması için çatalla delin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin.
  • Yemeklik doğradığınız soğan ve rendelediğiniz sarımsağı zeytinyağında soteleyin. İri rendelediğiniz kabakları ilave edip, tuz ve baharatlarla tatlandırın. Kabaklar suyunu çekinceye kadar pişirin. Kremayı ilave edip 2-3 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
  • Fırından aldığınız volovanların içini kremalı kabaklı harç ile doldurun.  Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Kenarlarına yumurta sarısı sürün. Fırının ısısını 180 dereceye indirin ve volovanları tekrar fırına alın. Kaşar peyniri eriyip milföy hamurlarının kenarları kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!