ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ TAVUKLU PATLICAN YEMEĞİ

Tavuklu Patlıcan Yemeği

Tavuklu Patlıcan Yemeği

Patlıcan yaz aylarında sofralarımızın vazgeçilmezi. Bu lezzeti genellikle zeytinyağlı patlıcan patlıcan kebabı ya da hünkar beğendi olarak tüketiriz. Her türlüsü lezzetli olan patlıcanı bir de tavuklu patlıcan yemeği olarak deneyin. Malzemeleriniz ve siz hazırsanız tarifin detayları aşağıda.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tavuklu Patlıcan Yemeği Tarifi İçin malzemeler

  • 3 adet patlıcan 
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ ya da zeytinyağı
  • 200 gr tavuk kuşbaşı et 
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası 
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası 
  • 2 diş sarımsak 
  • 1 adet soğan 
  • 2 adet yeşil biber 
  • 1 adet domates 
  • Tuz 
  • Karabiber 

Tavuklu Patlıcan Yemeği Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanlar alacalı soyulur ve küp küp doğrandıktan sonra acı tadı gitsin diye tuzlu su içerisine koyulur. 
  • Yağ tencereye alınır ve ısındığında tavuklar eklenerek kavrulmaya başlanır.
  • Yemeklik doğranan soğan, sarımsak ve ince doğranmış biberler eklenerek kavrulmaya devam edilir.  
  • Renk almaya başladıklarında salça eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur. 
  • Küp küp doğranan domates ve sudan çıkartılan patlıcanlar eklenerek tencerede bütün malzemeler harmanlanır. 
  • Baharatlar ve 2 su bardağı su eklenerek kapağı kapalı pişirilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!