Beğendili Kebap

Beğendili Kebap
06 Mart 2021
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Beğendili Kebap için

Malzemeler

  • 6 parça kemikli (but tarafından kesilmiş) koyun eti
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 30 gr tereyağı
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı doğranmış domates
  • 1 çay kaşığı tane biber
  • Tuz
  • Karabiber 

Beğendi için:

  • 8 patlıcan
  • 1 su bardağı sıcak süt
  • Tuz
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1.5 çorba kaşığı un
  • 100 gr tereyağı
  • Bir kaç dal maydanoz
  • 1 limonun suyu
Beğendili Kebap

Nasıl Yapılır

Eti bir tencereye alıp tuz ve kara biber serpin. Üzerine sıcak suyu ilave edip kısık ateşte hafif yumuşayana kadar pişirin. Etleri süzerek alıp ısıya dayanıklı cam tepsiye yerleştirin. Bir bardak kadar haşlama suyunu etin üzerine dökün. Doğranmış domates, 2 çorba kaşığı suyla ezilmiş salça ve tereyağını ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin.

Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun. Doğrayıp üzerine limon suyunu gezdirin. Çatalla ezip püre haline getirin. Tereyağını tavada eritip unu kavurun. Patlıcan, tuz ve sütü ilave edip devamlı karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin. Kaşar peynirini ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Beğendiyi servis tabağına alıp üzerine eti sosuyla birlikte ilave edin. Maydanozla süsleyip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo