Tavuklu Bezelye Yemeği

Tavuklu Bezelye Yemeği
19 Şubat 2024

Bezelye, tavuk, patates ve havuç ile hazırlanan tavuklu bezelye yemeği, Türk mutfağının klasiklerindendir. Protein bakımından zengin olan bu yemek, hafif beslenmek isteyenler için de idealdir. Akşam için zengin bir menü hazırlamak istiyorsanız, tavuklu bezelye yemeğini pirinç pilavı ve yoğurt eşliğinde sunabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, ekonomik ve pratik tavuklu bezelye yemeği tarifine geçebiliriz.

Farklı bir versiyonu olan etli bezelye yemeğini de tercih edebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Tavuklu Bezelye Yemeği için

Malzemeler

  • 500 gr taze bezelye
  • 250 gr kuşbaşı tavuk
  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 1 çay kaşığı karabiber 
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 diş sarımsak  
Tavuklu Bezelye Yemeği

Nasıl Yapılır

  1. Bezelyeler ayıklanır. Soğan yemeklik doğranır ve zeytinyağı koyulmuş tencereye alınır. 
  2. Soğan biraz kavrulmaya başlayınca sarımsak ve domates salçası eklenir ve kokusu çıkana kadar kavrulur. 
  3. Ardından tavuk etleri eklenir ve suyunu salıp geri çekene kadar pişirilir.
  4. Patates ve havuç yıkanır ve küp küp doğranır.
  5. Bezelye, patates ve havuç eklenir. Bütün malzemeler birlikte kavrulur. 
  6. Baharatlar eklendikten sonra malzemelerin üstüne geçene kadar su eklenir ve kısık ateşte pişmeye bırakılır. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo