ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ EVDE TANTUNİ

Evde Tantuni

Tantuni

Mersin yöresine özgün bir yemek olan tantuni, genellikle biftek ile hazırlanır. Ana malzemeleri et, lavaş ve baharat çeşitleridir. Yapımında sac tava kullanılır. Özellikle sokakta ve dış mekanlarda satılmasıyla bilinir. İsteğe göre yoğurtla birlikte servis edilebilir. Hazırsanız, evde tantuni tarifine başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Evde Tantuni Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg tantunilik kesilmiş biftek (Çok küçük doğranacak)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kg soğan
  • 1’er çay kaşığı yenibahar, kimyon, pul biber, karabiber
  • Tuz
  • 1 demet maydanoz

Servis önerisi

  • Lavaş veya minyatür ekmek arasında servis yapabilirsiniz.

Evde Tantuni Nasıl Yapılır?

  • Sinir ve yağları alınmış eti kuşbaşı doğrayın ve satırla kıyın. Eti tencereye alıp az su ilave ederek haşlayın.
  • Sacı ocağın üzerinde kızdırıp çok az sıvıyağ ile yağlayın. Eti sacın bir köşesine alın. Tahta spatula ile azar azar ortaya çekip kavurun.
  • Üzerine çok az sıvıyağ gezdirin. Kırmızı tozbiber ve tuz serpip karıştırın.
  • Garnitür için, maydanozu temizleyip kıyın. Domatesi soyup küp küp doğrayın. Soğanı temizleyip piyazlık doğrayın. Soğana sumak ilave edip bir kapta karıştırın.
  • Eti lavaşın üzerine şerit şeklinde yerleştirin. Garnitür malzemelerini etin kenarına yerleştirip sıkıca dürüm yapın.
  • Ev yapımı tantuniyi, kıl biber turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tantuni Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte dinlenmiş et kullanmanız etin lezzetini arttıracaktır.
  • Kullanacağınız etin iyice parçalanmış olduğundan emin olun. Büyük parçaları mutlaka ufaltın.
  • Tantuniyi hazırlarken ara ara sacın üzerine su dökebilirsiniz. Bu işlem sacın çok ısınmasını önler ve ekmeğin daha kolay nemlenmesini sağlar.
  • Tarifte kullanacağınız ekmek veya lavaşı sacın üzerine bastırın. Böylece sosu içine çekmesini sağlayabilirsiniz.
  • Kullanacağınız baharatları kendi zevkinize göre zenginleştirin. Servis esnasında lavaşın içerisine limon sıkabilirsiniz.

1 Porsiyon Tantuni Kaç Kalori?

  • Bir porsiyon tantuni, yaklaşık 170 kaloridir. Lavaş ve ekmek kullanımına göre kalori değeri değişebilir. Ölçülü bir şekilde tüketilmesi gerekir.

Farklı kültürleri tanımak ve yeni tatlar keşfetmek için yöresel yemekler sayfamıza göz atabilirsiniz. İç anadolu'nun en sevilen lezzetleri arasında yer alan soğanlama tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.