ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ TANTUNİ

TANTUNİ

Tantuni
6 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tantuni tarifi için malzemeler
  • 1 kg tantunilik kesilmiş biftek (Çok küçük doğranacak)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kg soğan
  • 1’er çay kaşığı yenibahar, kimyon, pul biber, karabiber
  • Tuz
  • 1 demet maydanoz

Servis önerisi

  • Lavaş veya minyatür ekmek arasında servis yapabilirsiniz.
Tantuni Nasıl Yapılır

  • Geniş ve derin bir tavayı ocağın üzerine alın. Tava ısınınca sıvı yağı dökün, kızınca etleri ekleyin. Etler suyunu salıp çekene kadar kavurun. Piyazlık doğradığınız soğanları ilave ederek 10 dakika kadar kavurmaya devam edin. Tuzunu ve baharatını ekleyip tatlandırın. Ocaktan almadan önce 1 demet kıyılmış maydanozu serpin. Karıştırıp ocaktan alın. İçi alınmış ekmek arası veya lavaş arasına yerleştirip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!