Tavuklu Nohutlu Sokak Pilavı

Sokak lezzetlerinden tavuklu nohutlu sokak pilavının lezzeti bir başkadır. Evde ne kadar uğraşsak da bu lezzeti çoğu zaman yakalayamıyoruz. Özellikle akşam saatlerinde ortaya çıkan seyyar satıcıların hazırladığı pilava hayranlık duymayan yoktur herhalde. Peki, çok sevdiğimiz tavuklu nohutlu sokak pilavı nasıl yapılır? Siz malzemeleri hazırlayın, biz de nefis tavuklu nohutlu sokak pilavının püf noktalarını paylaşalım.
Tane tane bir pilav yapmak için, sade pirinç pilavı tarifine göz atabilirsiniz. Sokak lezzetlerinden vazgeçemeyenlere ev yapımı kokoreç tarifini de öneriyoruz.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Tavuklu Nohutlu Sokak Pilavı Tarifi İçin malzemeler
- 1 bütün tavuk göğsü
- 1 su bardağı pilavlık pirinç
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kase haşlanmış nohut
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- Tuz
- Karabiber
Tavuklu Nohutlu Sokak Pilavı Nasıl Yapılır?
- Pirinci yıkayın ve ve derin bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ve limon suyu ekleyip yaklaşık 1 saat bekletin.
- Bu arada tavuk etini haşlayın ve suyunu pilavda kullanmak üzere ayırın. Göğüs etini de didikleyip hazırlayın.
- Pirincin suyunu süzün. Tencerede sıvıyağı ısıtın. Pirinci ve tuzu ilave edip 10 dakika kadar hızlı hızlı karıştırın.
- Kavurma işlemi sonunda 1’e 2 ölçü sıcak tavuk suyunu ve 1-2 damla limon suyunu, tereyağı ve nohudu ekleyip karıştırın.
- Pilav yüksek ateşte kaynamaya başladıktan sonra ocağın en küçük gözüne alıp ateşi kısın ve tencerenin kapağını kapatın.
- Pilav suyunu çektikten sonra ocaktan alın. Üzerine kağıt havlu veya mutfak peçetesi kapatıp dinlenmeye bırakın.
- Daha sonra servis tabağına alın ve üzerine didiklenmiş tavuk etlerini yayıp karabiber serpin.
- İsterseniz damak tadınıza göre ketçap da gezdirebilirsiniz.
- Hazırladığınız tavuklu nohutlu sokak pilavını, kıl biber turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Tavuklu Nohutlu Sokak Pilavı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Tane tane bir pilav hazırlamak için, öncelikle pirinçleri saydamlaşana kadar kavurmak gerekiyor.
- Pilavın kıvamını tutturabilmek için, mutlaka tereyağı kullanın.
- Nohutları bir gece suda bekletmek, daha çabuk haşlanmalarını sağlayabilirsiniz.
- Tavuk suyunu pilavın içerisine ilave etmek, lezzetini olumlu yönde etkileyecektir.
- Pilavın üzerine su döktükten sonra karıştırmamaya özen gösterin.
- Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise, pişen pilavı ocaktan alarak demlenmesi için 10 dakika bekletmektir.
1 Porsiyon Tavuklu Nohutlu Pilav Kaç Kalori?
- Tavuklu nohutlu pilavın 100 gramlık küçük porsiyonu, yaklaşık 285 kaloridir.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR