ANASAYFA TARİFLER DİYET YEMEKLERİ VEGAN TANTUNİ

Vegan Tantuni

Vegan tantuni

Veganarsist kurucusu Emre Aydoğan’dan vegan beslenenler için severek tüketeceğiniz vagan tantuni tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz.

Vegan karnıyarık ve dolgulu vegan makarna tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Vegan Tantuni Tarifi İçin malzemeler

  • 150 g karamelize soya küpü
  • 10 adet domates
  • Zeytinyağı
  • Su
  • Acı toz kırmızı biber, kimyon, tuz

Servis sunumu için:

  • Acı biber turşusu
  • Sumaklı maydanozlu ve piyazlık doğranmış kuru soğan
  • Domates
  • Limon
  • Zeytinyağı
  • Kimyon
  • Lavaş

Vegan Tantuni Nasıl Yapılır?

  • Soya küplerini bir kabın içine alarak içine sıcak su ekleyin ve 15 dakika dinlendirin.
  • Soya küplerini iyice sıktıktan sonra minik minik doğrayın.
  • Domates, tuz, zeytinyağı, acı toz biber ve kimyonu blenderdan geçirerek püre haline getirin.
  • Bir sac tava veya wok tava üzerine zeytinyağı ekleyin. Üzerine domatesli karışımdan koyarak kavurun.
  • Doğradığınız soya küplerini de koyarak kavurun.
  • Tantuni mantığıyla soya küplerine az az su ve zeytinyağı ekleyerek pişirin.
  • Pişen soya küplerini bir lavaşın içerisine yerleştirin.
  • Üzerine sumaklı maydanozlu kuru soğan, acı biber turşusu ve domates ekleyin.
  • Limon, zeytinyağı ve kimyon ekleyerek lavaşı rulo şeklinde sarın. Tost makinesinde 2 dakika ısıtarak servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!