ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU GÜNEYDOĞU ANADOLU YEMEKLERİ ANTEP SALATASI

Antep salatası

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Antep salatası tarifi için malzemeler

  • 5 domates
  • 3 soğan
  • 1 sarımsak
  • 1 demet maydanoz
  • 3 sivri biber
  • 1 kornişon turşu
  • 1 limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • 1 yemek kaşığı nar pekmezi
  • Tuz

Antep salatası Nasıl Yapılır

Lezzet'in yöresel salata tarifleri ile sofralarınıza renk katın. Domateslerin, soğanların ve sarımsağın kabuklarını soyup ince doğrayın. Sivribiberler, maydanoz ve kornişon turşuyu ince doğrayın. Tüm malzemeyi bir kaba alıp harmanlayın. Limon suyu, pul biber, kuru nane, sumak, nar pekmezi ve tuzu ekleyip harmanlayın. Servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.