ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ KIYMALI TANTUNİ

Kıymalı Tantuni

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kıymalı Tantuni Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 lavaş ekmeği

Kıymalı harç için

  • 2 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 500 g dana kıyma
  • 6 sivri biber
  • 2 domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı sumak

Garnitür için

  • 1 kırmızı soğan
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi

Kıymalı Tantuni Nasıl Yapılır?

Yemeklik doğradığınız soğanı ve ezdiğiniz sarımsağı tereyağında soteleyin. Kıymayı ilave edin ve kıymanın rengi dönünceye kadar kavurmaya devam edin. İnce doğradığınız sivri biberler ve küp doğradığınız domatesleri ilave edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp domatesler suyunu çekene kadar pişirin. Garnitür için soğanı piyazlık doğrayın. Sumak ve nar ekşisini ilave edip karıştırın. Pişen kıymalı harcı lavaş ekmeklerinin üzerine paylaştırın. Tantunileri yanında soğanlı garnitür ile sıcak servis yapın.


Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:38:17

Offf kac kilo verdik surda gamzeyle

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.