HUMUSLU ET KAVURMA




Bu tarifi ne kadar beğendiniz? Bu tarif için oyunuz:
Humuslu et kavurma tarifi için malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1 soğan
- 500 g kuşbaşı dana eti
- Tuz
- Karabiber
Humus için
- 500 g nohut
- 3 diş sarımsak
- 1 limonun suyu
- 2 yemek kaşığı tahin
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı sumak
Üzeri için
- Zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Humuslu et kavurma hazırlanışı
- Tereyağını geniş bir tencerede eritin. Dolmalık fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurup, yemeklik doğradığınız soğanı ilave edin. Etleri ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak ara ara karıştırarak, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan almadan 15 dakika önce tuzunu ve karabiberini ilave edin.
- Humus için nohutları bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün yıkayıp tencereye alın. Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edip, nohutları haşlayın. Süzüp mutfak robotunda ezin. Sarımsakları ezip bir kaseye alın, üzerine limon suyu, tahin ve zeytinyağını ekleyin. Tuz ve baharatlarla tatlandırın.
- Humusu servis tabağına alın. Ortasını hafif çukurlaştırın. Kavurmayı humusun üzerine alıp üzerine kırmızı pul biberli zeytinyağı gezdirin. Sıcak servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!