Bisküvili Havuç Topları

Bisküvili Havuç Topları
09 Haziran 2025

Sağlıklı malzemelerle hazırlanan, yapımı son derece pratik ve sunumuyla da göz dolduran bir atıştırmalık arayanlara özel: bisküvili havuç topları tarifi! Hem çocukların çok seveceği, hem de çay saatlerine lezzetli bir alternatif olacak bu tarif; havucun doğal tatlılığıyla birleşen tarçın, ceviz ve bisküviyle doyurucu ve hafif bir tatlı deneyimi sunuyor. Bisküvili havuç topları tarifi, sadece birkaç malzemeyle kısa sürede hazırlanan ve dilediğiniz gibi süsleyerek kişiselleştirebileceğiniz enfes bir tarif olarak tarif defterinizin favorisi olacak. Peki; bisküvili havuç topları nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Pişmaniye Tadında Kurabiye tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon bisküvili havuç topları kaç kaloridir?

Bir porsiyon bisküvili havuç topları 140 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Bisküvili Havuç Topları için

Malzemeler

  • 3 adet büyük boy havuç
  • 1 çay bardağı toz şeker 
  • 1 paket (200 g) bisküvi
  • 1 çay bardağı ceviz içi 
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 

Kaplama için:

  • Hindistan cevizi
  • toz Antep fıstığı, kakao veya renkli pasta süsleri
Bisküvili Havuç Topları

Nasıl Yapılır

  1. Havuçları rendeleyin, tavaya alın. Üzerine şekeri ekleyip orta ateşte, suyunu salıp çekene kadar yaklaşık 15–20 dakika pişirin. İsterseniz bu aşamada tereyağı da ekleyebilirsiniz.
  2. Ocaktan aldıktan sonra ılımaya bırakın.
  3. Bisküvileri rondoda veya elle ufalayın (tam toz haline gelmesin, minik parçalı kalsın).
  4. Ilımış havuçlu harca bisküviyi, tarçını ve varsa ceviz içini ekleyip iyice karıştırın. Ele yapışmayan, yuvarlanabilir bir kıvam elde edin.
  5. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle top şeklinde yuvarlayın.
  6. Hazırladığınız topları hindistan cevizine veya diğer kaplamalara bulayın.
  7. Servis tabağına dizip soğuması ve kıvam alması için 30 dakika buzdolabında bekletin ve servis edin.
Servis Önerisi
  • Harç çok yumuşak olursa biraz daha bisküvi ekleyebilirsiniz.
  • Kaplama olarak hindistan cevizi en klasik tercihtir ama toz fıstık, kakao, haşhaş tohumu gibi farklı kaplamalarla çeşitlendirebilirsiniz.
  • Daha hafif bir tatlı isterseniz şekeri azaltabilir veya hurma püresiyle tatlandırabilirsiniz.
Püf Noktası
  • Pişirme sırasında havuçlar suyunu tamamen çekmeli. Aksi halde harç fazla yumuşak olur ve şekil vermek zorlaşır. Gerekirse pişirme sonunda 1-2 dakika kapağı açık tutarak buharla kurutabilirsiniz.
  • Tam un gibi yaparsanız topak bir kıvam olur. Hafif iri taneler, tatlınıza daha doğal bir doku ve hafif çıtırlık katar.
  • Topları şekillendirmeden önce karışımı 15–20 dakika buzdolabında bekletirseniz çok daha kolay yuvarlanır ve dağılmaz.
  • Ortalarına minik bir parça bitter çikolata, kuru üzüm veya hurma yerleştirerek sunumda sürprizli bir tat oluşturabilirsiniz.
  • Havuçlu karışıma yarım limonun kabuğunu rendeleyin; tatlıya ferah ve taze bir aroma kazandırır.
  • Çok az miktarda tuz, havucun doğal tatlılığını dengeler ve aromaları belirginleştirir.
  • Glutensiz bisküvi kullanarak aynı tarifi özel beslenenler için de hazırlayabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo