ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

Zeytinyağlı Enginar

Ana vatanı Akdeniz kıyıları olarak bilinen enginar, zeytinyağlı iç baklalı enginar ve sebzeli zeytinyağlı enginar gibi tariflerde kendine yer bulur. Antioksidan olduğu için kanı temizleme özelliği bulunan enginar, kötü kolesterolün düşürülmesine de yardımcı olur. Kalori yakmayı kolaylaştırdığı için diyet listelerinde sık sık yer verilir. Peki, zeytinyağlılar arasında büyük bir ilgi gören zeytinyağlı enginar nasıl yapılır? Yaklaşık 45 dakika da sofralardaki yerini alan zeytinyağlı enginar tarifi için mutfağa geçip kollarımızı sıvayalım.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin malzemeler

  • 5 enginar
  • 150 gr arpacık soğan
  • 3 patates
  • 2 havuç
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1.5 su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 1 limonun suyu
  • 1 su bardağı su
  • 1 demet dereotu
  • Tuz

Zeytinyağlı Enginar Nasıl Yapılır?

  • Enginarların alt kısımlarından 5 cm bırakarak kesin. Yaprak kısımlarını da 5 cm bırakarak kesin.
  • Çanak yaprakları 1 cm bırakarak kesin. Saplarını körpe kısmına kadar kesin. Ortasındaki tüylü kısmı kaşıkla temizleyin.
  • Temizlenmiş enginarları limonla ovun. Bir miktar suya 1 limonun suyu ve un ilave edip karıştırın. Enginarları kararmamaları için bu karışımda bekletin.
  • Havuçları temizleyip dörder parça halinde kesin. Verev şekilde doğrayın. Arpacık soğanları soyun.
  • Patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Enginarların çukur kısımları üste gelecek şekilde tencereye dizin. Ortasına havuç, soğan ve dereotunu ilave edin.
  • Zeytinyağı, tuz, şeker, yarım limonun suyu ve 1 bardak suyu ekleyin. Üzerini yağlı kağıtla kapatıp orta ateşte 15 dakika pişirin.
  • Patatesleri ilave edip 10 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. 
  • Enginarları servis tabağına yerleştirin. Tencerede kalan suyu üzerine gezdirerek döküp servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!