Kuru Domatesli Zahterli Foccacia

İtalya'nın meşhur zeytinyağlı ekmeği olan foccacia tarifini, bir de zahter ile denemelisiniz. Zahter, zeytinyağı ve domatesin uyumu, bir de yumuşak ekmek ile birleşince yenmeye doyum olmuyor. Malzemeleriniz ve siz hazırsanız kuru domatesli ve zahterli focaccia tarifinin detayları aşağıda.
İtalyan usulü bruschetta ve calzone tarifine de göz atın.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika

Kuru Domatesli Zahterli Foccacia Tarifi İçin malzemeler
- 500 gr un
- 10 gr tuz
- 30 gr yaş maya
- 20 ml zeytinyağı
- 350 ml su
- 4 dal zahter
- 10-15 adet kuru domates
Kuru Domatesli Zahterli Foccacia Nasıl Yapılır?
- Un ve tuz bir kapta harmanlanır.
- Maya ve su bir yerde çözdürülür. Zeytinyağı eklenerek çırpılır ve unlu karışıma yavaş yavaş eklenir.
- Hamur yoğurulur ve içerisine zahter ve kuru domates atılarak yoğurulmaya devam edilir.
- Bir kaba alınarak 45 dakika mayalandırılır.
- Bir fırın kabı yağlanır ve hamur içerisine alınarak parmaklar ile foccacia şekli verilir. 15 dakika daha dinlendirilir.
- Fırın 180 derecede önceden ısıtılır ve fırında 35 dakika pişirilir.
- Fırından çıktıktan sonra üzerine zeytinyağı sürülerek dilimlenir. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR