Calzone

Calzone
01 Aralık 2021

İtalyan mutfağından dünyaya yayılan calzone, 'katlanmış pizza' anlamına gelir. İçinde farklı sebzeler ve sosları kullanılır. Genellikle ricotta, parmesan ve mozzarella peyniri ile hazırlanır. Gelin, İtalyan usulü calzone nasıl yapılır birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Lezzet Trendleri
Calzone için

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kırmızı soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 3 domates
  • 2 sosis
  • Yarım su bardağı çekirdeği çıkartılmış siyah zeytin
  • 500 gr ekmek hamuru
  • 200 gr mozzarella peyniri
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz ve taze karabiber
  • Kekik yaprakları
Calzone

Nasıl Yapılır

  1. Soğanı piyaz doğrayıp zeytinyağında şeffaflaşana kadar kavurun. Domatesleri küp şeklinde doğrayıp ilave edin.
  2. Sosisleri ince dilimleyip ekleyin. Zeytin, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. Hamuru 4 eşit parçaya bölün ve her birini 20 cm çapında açın.
  3. Domatesli karışımı hamurun yarısına yerleştirin. Kekik ve küp doğranmış mozzarella parçalarını dizin.
  4. Kenarlarını soğuk su ile ıslatıp hamuru yarım ay şeklinde kapatın. 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo