ANASAYFA TARİFLER MİLFÖYLÜ TARİFLER CALZONE

Calzone

İtalyan mutfağından dünyaya yayılan calzone, 'katlanmış pizza' anlamına gelir. İçinde farklı sebzeler ve sosları kullanılır. Genellikle ricotta, parmesan ve mozzarella peyniri ile hazırlanır. Gelin, İtalyan usulü calzone nasıl yapılır birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Calzone Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kırmızı soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 3 domates
  • 2 sosis
  • Yarım su bardağı çekirdeği çıkartılmış siyah zeytin
  • 500 gr ekmek hamuru
  • 200 gr mozzarella peyniri
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz ve taze karabiber
  • Kekik yaprakları

Calzone Nasıl Yapılır?

  • Soğanı piyaz doğrayıp zeytinyağında şeffaflaşana kadar kavurun. Domatesleri küp şeklinde doğrayıp ilave edin.
  • Sosisleri ince dilimleyip ekleyin. Zeytin, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. Hamuru 4 eşit parçaya bölün ve her birini 20 cm çapında açın.
  • Domatesli karışımı hamurun yarısına yerleştirin. Kekik ve küp doğranmış mozzarella parçalarını dizin.
  • Kenarlarını soğuk su ile ıslatıp hamuru yarım ay şeklinde kapatın. 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!