Focaccia

Sevgili Serra Müftüoğlu'dan çay davetleriniz için şahane bir önerimiz var. İtalyan mutfağına özgü bir lezzet olan focaccia, fırınlanmış düz bir ekmek türüdür. Pizza hamuru ile benzerlik gösterir. İtalyan mutfağında masa ekmeği, meze ve birçok yemeğin yanında atıştırmalık olarak servis edilir. Peki, focaccia nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, evde focaccia yapımı için tarife geçebiliriz.
Alternatif olarak puf ekmek ve zeytinyağlı ekmek tarifine göz atın.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
40 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika

Focaccia Tarifi İçin malzemeler
- 4 su bardağı un
- 3 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı şeker
- 3 çay kaşığı kekik
- 2 çay kaşığı fesleğen
- 1 paket kuru maya
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı su (Oda sıcaklığında)
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Süslemek için
- 1 adet kuru soğan (ince dilimlenmiş)
- Biberiye
- Kokteyl Domates
- Renkli kapya biberler (İnce doğranmış)
- Parmesan peyniri
Focaccia Nasıl Yapılır?
- Tüm malzemeleri derin bir kaba alarak karıştırın. Hamur ele yapışan bir kıvamda olmalıdır.
- Sonrasında tezgahı unlayarak hamuru yoğurmaya başlayın ve hamur kendini toparlayınca sıvı yağ ile yağladığınız bir kaseye alın ve üzerini bir bez ile kapatın. Mayalanması için 45-50 dakika dinlendirin.
- Daha sonra hamuru 2 bezeye ayırarak 2 cm kalınlığında olacak şekilde pişireceğiniz borcamlara yayın ve üzerini malzemelerle süsleyin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin ve ılık servis edin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR