ANASAYFA TARİFLER DÜNYA MUTFAKLARINDAN TARİFLER KROKAN BUSH

Krokan Bush

Krokan Bush

Fransız mutfağının klasiklerinden bir tarifi sizlerle paylaşıyoruz. Profiterol, ekler gibi sevilen tatlılarda kullanılan pataşu hamuru, lezzetli pastacı kreması ve karamel sosu ile sizi kendine hayran bırakacak. Yapması ve yemesi keyifli olan krokan bush için malzemeler aşağıda. Hazırsanız yapılışına geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

15 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Krokan Bush Tarifi İçin malzemeler

Şu (Choux) Hamuru için:

  • 450 gr su 
  • 200 gr tereyağı 
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 10 adet yumurta 
  • 310 gr un

Kreması için:

  • 4 adet yumurta sarısı 
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası 
  • 5 gr vanilin
  • 500 gr süt
  • 5 yemek kaşığı tereyağı 
  • 100 gr şeker

Karamel için:

  • 600 gr şeker
  • 120 gr su

Krokan Bush Nasıl Yapılır?

  • Şu hamuru için tencereye su, tereyağı, tuz ve şeker kaynatın. Kaynayan suya un ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun. 
  • Altını kapatıp kenara alın. Ilıdığında bir yandan çırparak tek tek yumurtaları ekleyin. 
  • Hamuru bir sıkma kabına alarak yağlı kağıt üzerinde eşit büyüklüklerde sıkın. 
  • 190 derecede 35 dakika pişirin. 
  • Krema için un, nişasta, yumurta sarısı, şeker ve süt karıştırılarak tencereye alınır. Kıvam aldıktan sonra altı kapatılır, içerisine tereyağı eklenerek soğumaya bırakılır. 
  • Karamel sos için, şeker ve suyu ocağa alın ve renk alana kadar pişirin. 
  • Şu hamurlarının altına delik açarak krema sıkın. Üzerine sıcak karamel sos banarak dizin. 
  • Soğukken tüketin. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!