ANASAYFA TARİFLER SOS TARİFLERİ EV YAPIMI KARAMEL

Ev Yapımı Karamel

Ev Yapımı Karamel

Karamel, tatlıların içerisinde sık sık kullanılan tatlı bir sos çeşididir. Özellikle çikolatanın yanına çok yakışır. Karamel yapımı zahmetli görünse de, bazı püf noktalara dikkat ederek kısa sürede hazırlamak mümkündür. Peki, evde karamel nasıl yapılır? Malzemeleri hazırladıysanız, tatlı yapımında kullanacağınız ev yapımı karamel tarifine geçebiliriz.

Tatlı hazırlarken ihtiyaç duyacağınız ev yapımı krema, krem şanti ve çikolata sosu tarifini de buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ev Yapımı Karamel Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 200 ml krema

Ev Yapımı Karamel Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle toz şekeri yayvan bir tavaya alarak kısık ateşte şeker eriyene kadar bekleyin.
  • Şeker erimeye başladığında önce şeffaflaşır, ardından karamelize olmaya başlar.
  • Şekerin tamamı eridiğinde içerisine tereyağı ekleyerek tahta kaşıkla karıştırın.
  • Bu esnada şeker kabarmaya başlayabilir, kısa sürede sönecektir.
  • Tarifte kullanacağınız kremayı oda sıcaklığında bekletin.
  • Kremayı yavaş yavaş karışıma eklerken, bir taraftan karışımı hızlı bir şekilde çırpın.
  • Tüm karışımı birleştirdikten sonra oda sıcaklığında bekletebilirsiniz.
  • Hemen tüketmeyi düşünmüyorsanız, bir kavanozun içerisine doldurarak buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
  • Buzdolabındaki karameli kullanmadan önce mutlaka oda sıcaklığında dinlendirin. Afiyet olsun.

Karamel Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tereyağı ve kremayı oda sıcaklığında bekletmeyi unutmayın. Aksi takdirde karamel sosun kıvamı pürüzsüz olmayacaktır.
  • Şeker, renk değiştirene kadar karıştırma işlemi uygulamayın. Eğer topaklanma olursa, tahta kaşık ile karıştırarak dağıtabilirsiniz.
  • İlk aşamada şekere az miktarda limon suyu ekleyebilirsiniz.
  • Hazırladığınız karameli, karamel soslu trileçe ve krem karamel tarifinde kullanabilirsiniz.

1 Kavanoz Karamel Kaç Kalori?

  • 100 gramlık bir kavanoz karamel, ortalama 380 kaloridir. Ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!