KREMALI PATATES ÇORBASI

6 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kremalı patates çorbası tarifi için malzemeler
  • 4 patates 2 soğan 6 su bardağı su 15 gr margarin 100 ml süt kreması 1 tutam safran 2 kare milföy hamuru 3-4 dal maydanoz 1'er tatlı kaşığı susam ve çörek otu
  • tuz
Kremalı patates çorbası hazırlanışı

Patatesleri soyup iri iri doğrayın. Soğanları soyup kıyın. Maydanozu kıyın. Margarini tencerede eritip soğanı soteleyin. Patatesleri ve suyu ilave edin. Su kaynayınca ateşi kısıp patatesler yumuşayana kadar pişirin. Blenderle ezip tekrar ocağa alın. Safran, krema ve tuz ekleyip karıştırarak 2 dakika daha pişirin.

Yıldız, ay ve üçgen şekilli hamur kesme kalıplarıyla milföy hamurunun, her birinden 4 adet olmak üzere toplam 12 hamur kesin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp yıldız ve üçgen hamurlara susam, ay şeklindeki hamurlara çörek otu serpin. Fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında kızarana kadar pişirin.

Çorbayı kâselere paylaştırıp üzerini kıyılmış maydanoz ve şekilli milföylerle süsleyin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

guvenli12.10.2016 16:48:23

en sonunda yapabildik... Patates kremaya çok yakıştı. teeşkkürler

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!