Susam ve Çörek Otlu Tarifler

Susamla ne yapılır? Çörek otu hangi yemeklerde kullanılır? İşte, susam ve çörek otuyla yapabileceğiniz 7 nefis tarif:
Susam ve Çörek Otlu Tarifler
12 Ocak 2021, 14:10

Susam ve çörek otu, yemeklerin içerisinde kullanılan küçük bitkilerdir. Tohum olarak kullanılan susam ve çörek otu, özellikle kraker, poğaça, açma gibi hamur işi tariflerinde kullanılır. Daha önce çörek otunun faydalarını anlatmış, kan şekerini dengelediğini söylemiştik. Aynı şekilde susam da kolesterolü düşüren ve kalp sağlığını koruyan bir besindir. Peki, susam ve çörek otuyla hangi yemekler yapılır, bu besinler hangi yemeklerde kullanılır? İşte, susam ve çörek otlu 7 nefis tarif:


  1. Ballı ve Susamlı Tavuk Eti


Susam yağı, soya sosu, bal ve susam ile zenginleştirilen bu tavuklar, özellikle Uzak Doğu mutfağında sık sık tüketilir. Genellikle pilav ile birlikte servis edilir.


  1. Susam Helvası


Yalnızca 2 malzemeyle yapılan susam helvası, atıştırmalık olarak sunulur. Ortalama 20-25 dakikada hazırlanan susam helvası, ara öğünlerde tüketilebilir.


  1. Susamlı Halka


Mahlepli ve susamlı nefis halkalar, çay saatlerinin en keyifli eşlikçisidir. Tuzlu ikramlık olarak sunulan susamlı halka, ortalama 30-40 dakikada hazırlanır.


  1. Susamlı ve Çörek Otlu Tavuk


Tavuk yapımında bu kez sadece susamı değil, çörek otunu da kullandık ve ortaya nefis bir sonuç çıktı. Küçük tavuk parçaları ile hazırlanan susamlı ve çörek otlu tavuk etini, ana yemeklerin yanında sunabilirsiniz.


  1. Ballı ve Susamlı Kıtırlar


Evde kendi atıştırmalıklarınızı hazırlamaya ne dersiniz? Bal, tahin, susam, limon kabuğu ve ceviz ile hazırlanan ballı susamlı kıtırlar, gün içinde enerjik olmanızı sağlar.


  1. Sakızlı ve Susamlı İrmik Tatlısı


Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan irmik tatlısını, bu kez susam ve damla sakızı ile birleştirdik. Ağızda dağılacak kıvamıyla sakızlı ve susamlı irmik tatlısını, hafif tatlılar tüketmek istediğiniz zaman hazırlayabilirsiniz.


  1. Çörek Otlu Kurabiye


Özel günlerde sık sık sunulan çörek otlu kurabiye, küçük porsiyonlar halinde hazırlanır. Genellikle pasta ve kurabiyelerin yanında ikram edilir.


Şunlara da göz atın;

  1. Misafire tuzlu ikramlıklar
  2. Tatlı tuzlu kurabiyeler
  3. Yer fıstıklı tarifler
  4. Pişmeyen tatlılar
  5. Değişik kurabiye tarifleri
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo