ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER SUSAM VE ÇÖREK OTLU TARİFLER

SUSAM VE ÇÖREK OTLU TARİFLER

Susamla ne yapılır? Çörek otu hangi yemeklerde kullanılır? İşte, susam ve çörek otuyla yapabileceğiniz 7 nefis tarif:
Susam ve Çörek Otlu Tarifler

Susam ve çörek otu, yemeklerin içerisinde kullanılan küçük bitkilerdir. Tohum olarak kullanılan susam ve çörek otu, özellikle kraker, poğaça, açma gibi hamur işi tariflerinde kullanılır. Daha önce çörek otunun faydalarını anlatmış, kan şekerini dengelediğini söylemiştik. Aynı şekilde susam da kolesterolü düşüren ve kalp sağlığını koruyan bir besindir. Peki, susam ve çörek otuyla hangi yemekler yapılır, bu besinler hangi yemeklerde kullanılır? İşte, susam ve çörek otlu 7 nefis tarif:



Susam yağı, soya sosu, bal ve susam ile zenginleştirilen bu tavuklar, özellikle Uzak Doğu mutfağında sık sık tüketilir. Genellikle pilav ile birlikte servis edilir.



Yalnızca 2 malzemeyle yapılan susam helvası, atıştırmalık olarak sunulur. Ortalama 20-25 dakikada hazırlanan susam helvası, ara öğünlerde tüketilebilir.



Mahlepli ve susamlı nefis halkalar, çay saatlerinin en keyifli eşlikçisidir. Tuzlu ikramlık olarak sunulan susamlı halka, ortalama 30-40 dakikada hazırlanır.



Tavuk yapımında bu kez sadece susamı değil, çörek otunu da kullandık ve ortaya nefis bir sonuç çıktı. Küçük tavuk parçaları ile hazırlanan susamlı ve çörek otlu tavuk etini, ana yemeklerin yanında sunabilirsiniz.



Evde kendi atıştırmalıklarınızı hazırlamaya ne dersiniz? Bal, tahin, susam, limon kabuğu ve ceviz ile hazırlanan ballı susamlı kıtırlar, gün içinde enerjik olmanızı sağlar.



Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan irmik tatlısını, bu kez susam ve damla sakızı ile birleştirdik. Ağızda dağılacak kıvamıyla sakızlı ve susamlı irmik tatlısını, hafif tatlılar tüketmek istediğiniz zaman hazırlayabilirsiniz.



Özel günlerde sık sık sunulan çörek otlu kurabiye, küçük porsiyonlar halinde hazırlanır. Genellikle pasta ve kurabiyelerin yanında ikram edilir.


Şunlara da göz atın;


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!